«Ημέρα Τιμής Ερευνας και Διάσωσης»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» του ΚΣΕΔ στη Λάρνακα, στη παρουσία του Υπουργού Αμυνας και του Διοικητή του ΚΣΕΔ, η ετήσια «Ημέρα Τιμής Ερευνας και Διάσωσης».



Σε γραπτή ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) αναφέρεται ότι «σήμερα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια τελετή «Ημέρα Τιμής Έρευνας και Διάσωσης». Ο Υπουργός Αμυνας Σάββας Αγγελίδης τίμησε προσωπικό κρατικών και εθελοντικών υπηρεσιών αλλά και απλοί πολίτες οι οποίοι επέδειξαν αυταπάρνηση κατά την εκτέλεση επιχειρήσεων Ε-Δ, υπό τον συντονισμό του ΚΣΕΔ, κατά το έτος 2019».
 
Συγκεκριμένα τιμητικές βραβεύσεις έλαβε το πλήρωμα του ελικοπτέρου «ΑΠΟΛΛΩΝ» (BELL 412) της Μοίρας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας που συμμετείχε στην επιχείρηση αεροδιακομιδής ασθενούς από την πλατφόρμα της EXXON MOBIL, κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες στις 02 Ιανουαρίου 2019. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου απαρτίζεται από τους αστυνόμο Β’ Χαράλαμπο Ελευθερίου, Κυβερνήτη, αστυφύλακα Ιορδάνη Χ’’ Ιορδάνου, Συγκυβερνήτη, τον χειριστή βαρούλκου αστυφύλακα Παύλο Παύλου, τον διασώστη αστυφύλακα Γιώργο Μέρτας και τον νοσηλευτή Ε-Δ, Μηνά Μηνά».
 
Ακόμα «τιμήθηκε ο ΣΥΠ επιλοχίας Κάνναος Χριστόφορος, ο οποίος ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας στη θαλάσσια περιοχή Περνέρα του Πρωταρά, κινητοποιήθηκε αυτοβούλως, ώστε να συμμετάσχει στις έρευνες σε επιχείρηση που βρισκόταν σε εξέλιξη υπό τον συντονισμό του ΚΣΕΔ και επιδεικνύοντας θάρρος και αυτοθυσία κατάφερε να εντοπίσει και να διασώσει δύο αγνοούμενα άτομα».
 
Το άλλο άτομο που τιμήθηκε σήμερα είναι ο «Θωμάς Καντζηλάρης ο οποίος ανέλαβε εθελοντικά και με αποκλειστικά δική του πρωτοβουλία την πλήρη μελέτη, χρηματοδότηση αλλά και εγκατάσταση ενός πρωτοποριακού διασωστικού σημείου στη θαλάσσια περιοχή των Αγίων Αναργύρων στο Κάβο Γκρέκο, συμβάλλοντας σημαντικά στις προσπάθειες του Συστήματος Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας για μηδενικές απώλειες ζωής».

Πηγή|: (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΒΑ)  
 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:47

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Ολοκληρώνεται στις 12:30 η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
09:20
Στις 21:00 η πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου
09:00
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
06:28
Περιοδεία στην Ευρώπη άρχισε η απεσταλμένη Γκουτέρες
06:19
Εθνικό Συμβούλιο στις 10:30 για Κυπριακό και Ευρωτουρκικά
06:15
ΟΗΕ: Ομάδα ειρηνευτών δέχθηκε πυρά στην περιοχή κατασκευής της προβλήτας
05:52
ΗΠΑ: Ξεκίνησε η κατασκευή προβλήτας για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
05:48
Για σχέδιο εξόντωσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη κάνει λόγο η Ελεγκτική Υπηρεσία
05:42
Ο Γενικός Εισαγγελέας καταθέτει σήμερα αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
05:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
05:32
25 Απριλίου
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.