Αλληλεγγύη προς Κύπρο εξέφρασε η Γερμανίδα ΥΠΑΜ

Την πλήρη αλληλεγγύη της χώρας της προς την Κύπρο, εξέφρασε η Γερμανίδα Υπουργός Αμυνας, η οποία σε συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον ομόλογο της Σάββα Αγγελίδη, συζήτησε τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων των δύο χωρών.


 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας αναφέρεται ότι «η συνάντηση των Σάββα Αγγελίδη και Annegret Kramp-Karrenbauer, πραγματοποιήθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» στη Λάρνακα στη παρουσία αντιπροσωπειών των δύο υπουργείων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανασκόπηση της  συνεργασίας των δύο χωρών και ανταλλαγή απόψεων για τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της σε διμερές, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
 
Συγκεκριμένα «συζητήθηκε η συνεργασία Κύπρου – Γερμανίας στο πλαίσιο των κοινών προγραμμάτων της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO) όπου συμμετέχουν οι δύο χώρες με ιδιαίτερη βαρύτητα στα προγράμματα “Network of logistic Hubs in Europe and support to Operations” και  “Military Mobility”.
 
Ακόμα ο κ. Αγγελίδης «ενημέρωσε τη Γερμανίδα ομόλογό του για τις συνεχείς παράνομες προκλήσεις της Τουρκίας τόσο εντός της ΑΟΖ, όσο και στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εξήγησε ότι οι ενέργειες αυτές δημιουργούν αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο και θέτουν ένα ακόμη εμπόδιο στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και του Πρόεδρου της Δημοκρατίας για επίλυση του Κυπριακού».
 
Από την πλευρά της η κα. Annegret Kramp-Karrenbauer «εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της χώρας της προς την Κύπρο, σημειώνοντας τις ομόφωνες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για λήψη κυρώσεων έναντι της Τουρκίας. Επεσήμανε επίσης τη στρατηγική θέση της Κύπρου και του ρόλου που η χώρα μπορεί να διαδραματίσει στην εφαρμογή της παγκόσμιας στρατηγικής της ΕΕ για ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή».

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:47

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.