Το Ανώτατο αποδέχθηκε να εξετάσει την προσφυγή Τραμπ για φορολογικά στοιχεία

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποδέχθηκε την Παρασκευή να εξετάσει τις προσφυγές που άσκησε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε τρεις ξεχωριστές υποθέσεις για να μην παραδώσει τα φορολογικά στοιχεία του σε μια Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων και σε εισαγγελέα της Νέας Υόρκης.


 
Ο Τραμπ προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας του να μπλοκάρει την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου με την οποία υποχρεώνεται μια λογιστική εταιρεία να παραδώσει παλαιότερα φορολογικά δεδομένα του στην Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς. Το Δικαστήριο αναμένεται να εκδικάσει την έφεση τον Μάρτιο και να εκδώσει την απόφασή του μέχρι το τέλος Ιουνίου, πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020. Μέχρι την έκδοση της απόφασης, αναστέλλεται η εκτέλεση των διαταγών κατώτερων δικαστηρίων με βάση τις οποίες υποχρεώνονταν η πρώην λογιστική εταιρεία του Τραμπ και δύο τράπεζες να παραδώσουν αυτά τα οικονομικά έγγραφα.
 
 "Είμαστε ικανοποιημένοι που το Ανώτατο Δικαστήριο δέχθηκε να επανεξετάσει τις τρεις εκκρεμείς υποθέσεις", δήλωσε ένας από τους νομικούς συμβούλους του Προέδρου, ο Τζέι Σεκουλόου σε ανακοίνωσή του. "Τρεις υποθέσεις εγείρουν σημαντικά συνταγματικά ζητήματα. Αναμένουμε να παρουσιάσουμε τα γραπτά και προφορικά επιχειρήματά μας", πρόσθεσε.
 
Η Βουλή κλήτευσε τα φορολογικά αρχεία του Προέδρου με το σκεπτικό ότι τα χρειάζεται για να διαπιστώσει αν ο Ντόναλντ Τραμπ συμμορφώθηκε με τους νόμους που απαιτούν να αποκαλύπτει τα περιουσιακά στοιχεία του αλλά και για να εξετάσει αν θα πρέπει να τροποποιηθεί η σχετική νομοθεσία.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa-Afp-Reuters/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:50

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.