Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγουν τα μέλη της Ένωσης Συντακτών Κύπρου

Τα μέλη της Ένωσης Συντακτών Κύπρου εκλέγουν σήμερα νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο Γιώργος Φράγκος επανεκλέγηκε, άνευ ανθυποψηφίου, στη θέση του Προέδρου της Ένωσης.

Για τη θέση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου υποψηφιότητα υπέβαλαν οι Αγκαστινιώτης Γιώργος, Δημητρίου Μάριος, Καρατζιά Λένια, Κουρατζής Στέφανος, Λυρίτσας Λουκιανός, Μακρίδης Φάνης, Παπαγεωργίου Ραλλή, Σεϊτανίδης Γιάννης, Σταυρινού Τώνια, Σταύρου Έλενα και Στρατής Δημήτρης.  

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα τακτικά μέλη της Ένωσης, με τακτοποιημένες τις συνδρομές τους έως το τέλος του 2019.

Η εκλογική διαδικασία άρχισε αμέσως μετά το τέλος της συζήτησης της Έκθεσης Δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Έκθεσης κατά τη διάρκεια της 60ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 18:00.

Σύμφωνα με τις δραστηριότητες του ΔΣ της ΕΣΚ, όπως αυτές καταγράφονται στην Έκθεση Δράσης, στη διάρκεια του 2019 το ΔΣ πραγματοποίησε 23 συνεδριάσεις, με ποσοστό προσέλευσης σε αυτές πέραν του 80%.

Επίσης, στη διάρκεια του 2019 το ΔΣ της Ένωσης εξέδωσε 33 ανακοινώσεις για ζητήματα που αφορούσαν τη δημοσιογραφική οικογένεια, με τις παρεμβάσεις του Συμβουλίου να τυγχάνουν προβολής και αξιοποιήσεις από τα ΜΜΕ.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι στη διάρκεια της χρονιάς η ΕΣΚ εκπροσωπήθηκε δε διεθνείς και πανευρωπαϊκές αποστολές στην Πολωνία, τη Ρουμανία, την Εσθονία, τη Γερμανία, την Τυνησία, την Τουρκία και τη Ρωσία, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου υπεγράφη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου και της ΕΣΚ.

Μεταξύ άλλων, στην διάρκεια του τρέχοντος έτους ενεγράφησαν στην Ένωση 10 νέα μέλη σε σύγκριση με 11 που ενεγράφησαν το 2018 και 19 το 2017.

 

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:55

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.