Συζήτηση για τα προβλήματα ΓεΣΥ

Την σύγκληση σύσκεψης αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων και όσων ασχολούνται με το ΓεΣΥ εντός και εκτός Βουλής πριν τα Χριστούγεννα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής για να συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων.



Αφορμή για την πρωτοβουλία του κ. Συλλούρη έδωσε παρέμβαση του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, την ώρα της ομιλίας του Βουλευτή ΑΚΕΛ Αδάμου Αδάμου για τον κρατικό προϋπολογισμό 2020, όταν ο τελευταίος μίλησε για το ΓεΣΥ.

Ο κ. Αδάμου είχε πει ότι το ΓεΣΥ πρέπει να πετύχει, το έχει ανάγκη ο τόπος και ο πολίτης. Κατέρρευσε το ΓεΣΥ οικονομικά, είπε απευθυνόμενος στον Αβέρωφ Νεοφύτου «κατέρρευσε η οικονομία, τελεία και παύλα». Γι αυτό το λόγο πρέπει το σύστημα να πετύχει, πρόσθεσε, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ευοδωθούν οι συζητήσεις μεταξύ ΟΑΥ, του Υπουργείο Υγείας και του ΠΑΣΙΝ για την είσοδο των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο σύστημα.

Ο κ. Αδάμου ανέφερε δε ότι συμφωνεί με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ στην χθεσινή του αναφορά για τις αμοιβές των γιατρών «και αν συνεχίσουμε έτσι θα το αποτινάξουμε το σύστημα στον αέρα και δεν πρέπει. Είναι ότι πιο καλό για τους πολίτες». Να τα δούμε από την αρχή όλα αυτά για ένα σύστημα που θα εξυπηρετεί πρώτα τον άρρωστο και μετά οποιονδήποτε άλλο, ανέφερε.

Εκείνη την ώρα παρενέβη ο κ. Νεοφύτου λέγοντας ότι εάν θέλουμε το ΓεΣΥ να συνεχίσει να προσφέρει στον πολίτη θα πρέπει να διορθώσουμε τις στρεβλώσεις που όλοι γνωρίζουμε αλλά κανείς δεν τολμά να τις διορθώσει. «Και θα είναι έγκλημα να μην προχωρήσουμε να διορθώσουμε αυτά στα οποία συμφωνούμε».

Σε δική του παρέμβαση ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι πριν τα Χριστούγεννα θα καλέσει σύσκεψη αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων και όσων ασχολούνται εκτός Βουλής με το θέμα «για να το δούμε, να γίνει ένας προβληματισμός γύρω από την εφαρμογή (του ΓεΣΥ), να δούμε στην πράξη πιο σωστές προσεγγίσεις για να στηριχθεί το ΓεΣΥ» . Σίγουρα, ανέφερε, θα κληθεί ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Υγείας της Βουλής.

Ο Βουλευτής ΑΚΕΛ Γεώργιος Γεωργίου σε δική του παρέμβαση ανέφερε ότι η Βουλή έδωσε όλα τα εφόδια στην εκτελεστική εξουσία και δυστυχώς διαιωνίζονται τα προβλήματα. «Όχι τώρα να φταίξει η Βουλή και τα κόμματα γιατί η Κυβέρνηση είναι ανίκανη και ανεπαρκής να λύσει προβλήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία», πρόσθεσε.

Σε δεύτερη παρέμβαση ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι εκ μέρους του Συναγερμού «αναλαμβάνω όλη την ευθύνη για όλα τα προβλήματα του ΓεΣΥ, για ένα νόμο που ψηφίσαμε όλοι και ξέρετε ότι είχα διαφορετικές απόψεις». Θα μείνουμε στο ποιος έχει ευθύνη; διερωτήθηκε. Συνεχάρη τον Πρόεδρο της Βουλής για την εξαγγελία της πρωτοβουλίας του και δήλωσε το παρών της παράταξής του.

Σε δική του παρέμβαση για το ζήτημα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης είπε ότι δεν θα πρέπει να δοθεί η εικόνα ότι θα αναλάβουμε εμείς την πρωτοβουλία.

Χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο ίδιος θεωρεί «ότι είναι ευθύνη της Κυβέρνησης να κάνει αυτή την εργασία». Να κάνουμε αυτή την συνάντηση, είναι καλή ιδέα, Να δούμε αν όλοι πραγματικά συμφωνούμε, είπε, και να πάμε στο επόμενο βήμα που είναι η ευθύνη της Κυβέρνησης να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής διευκρίνισε ότι η ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας «με κανένα τρόπο δεν σημαίνει ότι ευθύνεται η Βουλή». Αντίθετα, είπε, «η Βουλή υπερέβη εαυτόν για να γίνει το ΓεΣΥ».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:56

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.