ΠτΔ: Μέλημά μας τα παιδιά να ζουν σε ελεύθερη πατρίδα

Πρώτιστο μέλημά της κυβέρνησης είναι να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη στην Κύπρο, δίνοντας το δικαίωμα σε όλα τα παιδιά να μπορούν να μεγαλώνουν και να ζουν σε μια πατρίδα ελεύθερη και επανενωμένη χωρίς εγγυήσεις και ξένες εξαρτήσεις, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος ο οποίος ενόψει των εορτών παρέθεσε γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, για τα παιδιά της Επιτροπής Βοήθειας Παιδιών Κύπρου.



Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τα παιδιά που στηρίζει η Επιτροπή Βοήθειας Παιδιών Κύπρου, γευμάτισαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδου. Ανάμεσα στα δεκάδες παιδιά, ήταν και εγκλωβισμένα παιδιά από το νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο του σκλαβωμένου Ριζοκαρπάσου, στα οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχήθηκε να είναι τα τελευταία Χριστούγεννα που θα περάσουν εγκλωβισμένοι.

Την ίδια στιγμή, πρώτιστο μέλημά μας είναι να αποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη στην Κύπρο, δίνοντας σας το δικαίωμα, όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας σας, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες και όπως σας αξίζει, να μπορείτε να μεγαλώνετε και να ζείτε σε μία πατρίδα ελεύθερη και επανενωμένη χωρίς εγγυήσεις και ξένες εξαρτήσεις.

Μία πατρίδα χωρίς κατοχικά στρατεύματα, στην οποία θα μπορείτε μαζί με όλους τους νόμιμους κατοίκους της να συμβιώσετε και να συνδημιουργήσετε, μέσα σε συνθήκες ασφάλειας, ειρήνης και σταθερότητας.

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «πρώτιστο μέλημά μας είναι να αποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη στην Κύπρο, δίνοντας σας το δικαίωμα, όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας σας, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες και όπως σας αξίζει, να μπορείτε να μεγαλώνετε και να ζείτε σε μία πατρίδα ελεύθερη και επανενωμένη χωρίς εγγυήσεις και ξένες εξαρτήσεις, μία πατρίδα χωρίς κατοχικά στρατεύματα, στην οποία θα μπορείτε μαζί με όλους τους νόμιμους κατοίκους της να συμβιώσετε και να συνδημιουργήσετε, μέσα σε συνθήκες ασφάλειας, ειρήνης και σταθερότητας».

Όπως ανέφερε «στην προσπάθειά μας αυτή, καθοδηγητικό φάρο έχουμε όλους εσάς τους εγκλωβισμένους μαθητές, αλλά και τους εκπαιδευτικούς σας, που συνειδητά, με ψυχικό σθένος και αξιοπρέπεια, και παρόλες τις στερήσεις, αναδειχθήκατε σε θεματοφύλακες των κατεχόμενων μας περιοχών», για να σημειώσει ότι «από τη δική σας υπομονή και επιμονή, το δικό σας θάρρος και πίστη, τη δική σας αταλάντευτη θέληση αντλούμε δύναμη για να συνεχίσουμε τον αγώνα για την τελική δικαίωση».

Διαβεβαίωσε τα παιδιά ότι η πολιτεία θα συνεχίσει να εργάζεται με ζήλο, έχοντας πρώτιστο σκοπό την πρόοδο και την ευημερία όλων των πολιτών της πατρίδας και κυρίως τη νέα γενιά, πετυχαίνοντας επιπλέον βήματα για την περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας ζωής τους.

«Εσάς των παιδιών, για τα οποία έχουμε θέσει ως προτεραιότητα να φροντίσουμε έτσι ώστε οι προοπτικές προόδου και ευημερίας να είναι όσο το δυνατόν πιο ευοίωνες. Στόχος μας είναι να προασπίσουμε, να διασφαλίσουμε και να προάγουμε συνεχώς τα δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως των παιδιών της πατρίδας μας. Στόχος μας την ίδια ώρα, επενδύοντας σε εσάς, είναι να σας παρέχουμε τα εφόδια, τα εχέγγυα, αλλά και τις ευκαιρίες εκείνες που θα σας επιτρέψουν να αναπτύξετε στο μέγιστο βαθμό τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές σας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ευχήθηκε, τέλος, σε όλους Κύπριου πολίτες Καλά Χριστούγεννα και το νέο έτος 2020 να σημάνει την επανένωση, την απελευθέρωση, την αποκατάσταση της εννόμου τάξεως στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Στο δικό του χαιρετισμό, ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτης Φωτίου εξέφρασε προς τα παιδιά την εκτίμηση και τον θαυμασμό του, για την αφοσίωση και την προσήλωσή τους στον σκοπό που έχουν τάξει και να αποκτήσουν τα απαραίτητα εκείνα εφόδια τα οποία θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια της ζωής τους.

Ειδικά για τα παιδιά του Ριζοκαρπάσου, ο κ. Φωτίου εξέφρασε τον θαυμασμό του για την αντοχή, τη δύναμη και το σθένος που τα χαρακτηρίζει να μένουν δεμένα με τη γη των πατέρων και των άλλων προγόνων τους, σημειώνοντας ότι οι δυσκολίες και τα άλλα προβλήματα της συνεχιζόμενης κατοχής δεν κάμπτουν το φρόνημα τους, αντίθετα το δυναμώνουν και μεταδίδουν και σε μας το αίσθημα της υπέρμετρης αγάπης που τρέφουν για όλη τη χώρα μας.

Ο Επίτροπος Προεδρίας ευχαρίστησε την Πρώτη Κυρία και Πρόεδρο της Επιτροπής Βοήθειας Παιδιών Κύπρου, Άντρη Αναστασιάδη, για το σημαντικό έργο που προσωπικά επιτελεί μέσα από την Επιτροπή αυτή ενώ εξέφρασε εκτίμηση και ευγνωμοσύνη για την πολύ μεγάλη συμβολή των αποδήμων στο αξιόλογο έργο της Επιτροπής Βοήθειας Παιδιών Κύπρου.

Ο τέως Πρόεδρος του Cyprus Children`s Fund Αμερικής, Σάββας Τσίβικος, δήλωσε ότι το Ίδρυμα θα συνεχίσει τον αγώνα του, όχι μόνο για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αλλά για τη δικαίωση του κυπριακού λαού.

«Είμαστε περήφανοι στην Αμερική που δουλεύουμε πέραν των κομμάτων. Το δικό μας κόμμα στην Αμερική είναι η Κύπρος», συμπλήρωσε.   

Cyprus Children`s Fund Αμερικής

Το Cyprus Children`s Fund Αμερικής ιδρύθηκε αμέσως μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, για να βοηθήσει τα νεαρά προσφυγόπουλα. Είναι το μοναδικό ίδρυμα που συνεχίζει για 45 χρόνια να βοηθά παιδιά που έχουν ανάγκη στην Κύπρο.

Έχουν σταλεί όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Το πρόγραμμα αγκαλιάζει σήμερα περίπου 300 παιδιά.

Εξάλλου, η Πρόεδρος της Επιτροπής Βοήθειας Παιδιών Κύπρου, Άντρη Αναστασιάδη, απένειμε χρηματικά βραβεία ζωγραφικής στα παιδιά, ενώ παιδιά που φοιτούν στα σχολεία του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου έδωσαν αναμνηστικά δώρα στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην Πρώτη Κυρία και στον Επίτροπο Προεδρίας.

Η Πρόεδρος του Μαθητικού Συμβουλίου του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου, Ελένη Προδρόμου, ευχαρίστησε την πολιτεία για τη διαχρονική τους στήριξη, καθώς και για το χριστουγεννιάτικο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο που έγινε πλέον θεσμός.

Η μαθητές από το νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο του σκλαβωμένου Ριζοκαρπάσου τραγούδησαν τα κάλαντα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:56

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.