Δίωρη στάση εργασίας αύριο σε όλα τα ΤΑΕΠ

Σε δίωρη στάση εργασίας θα κατέλθουν αύριο Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, μεταξύ των ωρών 12 μ. – 2 μ.μ., τα μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ) σε όλα τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) των Γενικών Νοσοκομείων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαχρονική κατάσταση που επικρατεί στα Τμήματα και επίσης των περιστατικών βίας κατά των επαγγελματικών υγείας στα τμήματα αυτά.



Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ ενημερώνει το κοινό των πόλεων Λεμεσού και Πάφου ότι, λόγω υπερπληρότητας των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) των συγκεκριμένων επαρχιών αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες εκτός εάν η κατάστασή τους αξιολογηθεί πολύ σοβαρή και οι νοσηλευτές, υπεύθυνοι διαλογής των ΤΑΕΠ, θα κρίνουν τη σοβαρότητα του κάθε περιστατικού και θα αναλαμβάνουν μόνο τα πολύ επείγοντα περιστατικά που χρήζουν άμεσης φροντίδας, βάσει του πρωτοκόλλου 1 και 2.

Σε περίπτωση που οι ασθενείς επιθυμούν να προσέλθουν στις Πρώτες Βοήθειες ο χρόνος αναμονής θα είναι πολύ μεγάλος.

Όπως αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ., «η κατάσταση έφτασε στα όριά της. Οι νοσηλευτές και οι άλλοι επαγγελματίες υγείας ζούμε πάλι τριτοκοσμικές καταστάσεις. Παρόλο που έχει εισαχθεί το ΓΕΣΥ και τα δημόσια νοσηλευτήρια έχουν αυτονομηθεί, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να καταφέρουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση, κινδυνεύουν ζωές, ασθενείς και εργαζόμενοι».

Η  συντεχνία έχει πραγματοποιήσει επαφές, έχει υποβάλει υπομνήματα, και έχει προβεί σε διαβήματα για διευθέτηση της κατάστασης έγκαιρα, ξέροντας πως η κατάσταση επιδεινώνεται κατά τη διάρκεια των εορτών χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα, προστίθεται.

Η απάντηση του ΟΚΥπΥ

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) εκφράζει έκπληξη και λύπη για την αυθόρμητη δίωρη στάση εργασίας των νοσηλευτών, μελών της ΠΑΣΥΝΟ.

Καταδικάζει, ακόμη, την όποια μορφή βίας ασκείται σε λειτουργούς υγείας, επισημαίνοντας ότι τέτοια συμβάντα δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά.

Σε ανακοίνωση, ο ΟΚΥπΥ αναφέρει ότι σε συνεννόηση με την Αστυνομία, έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες σε όσους είναι εντεταλμένοι να επιτηρούν τους χώρους των Νοσηλευτηρίων, όπως παρεμβαίνουν αμέσως για την  αποφυγή τέτοιων φαινομένων.

Όσον αφορά την πληρότητα  των κλινών και την παραμονή ασθενών που χρήζουν ενδονοσοκομειακής νοσηλείας στα ΤΑΕΠ, ο ΟΚΥπΥ αναφέρει ότι προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για απάμβλυνση του προβλήματος.

Ο ΟΚΥπΥ εκφράζει τη συμπάθεια του σε όσους λειτουργούς έχουν υποστεί βία, ενώ  θεωρεί ότι η αυριανή δίωρη στάση εργασίας των νοσηλευτών, δεν θα επιλύσει το οποιοδήποτε πρόβλημα, αλλά αντίθετα θα προσθέσει στην ταλαιπωρία των ασθενών.   

 

Πηγή: ΚΥΠΕ και ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:56

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Πήτερ Στάνο: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση της έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.