Ακυρώθηκε η συνάντηση Α. Κυπριανού - ΠτΔ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού τόνισε ότι δεν θα είχε νόημα η αυριανή συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη μετά τις τοξικές, όπως ανέφερε, δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας εναντίον του ΑΚΕΛ.

Εκφράζοντας μεγάλη λύπη και δυσφορία, ο κύριος Κυπριανού υπογράμμισε ότι αν και εφόσον ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποφασίσει πως δεν ήθελε να πει ότι το ΑΚΕΛ εξυπηρετεί τα συμφέροντα άλλων, πέραν των Ελληνοκυπρίων, τότε βρίσκεται στη διάθεση του για να καθοριστεί νέα συνάντηση.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ είπε ότι ο Κυπριακός λαός είναι αυτός που κρίνει και αξιολογεί ποιων πραγματικά τα συμφέροντα εκπροσωπεί το κόμμα.
Ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι με τη λογική που έχει αναπτύξει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τα τελευταία 3 χρόνια, έχουμε φθάσει στο σημείο, όσοι θεωρούν ότι η χώρα πρέπει να επανενωθεί και οι πρόσφυγες να έχουν δικαίωμα να επιλέξουν την επιστροφή στα σπίτια και τις περιουσίες τους, να θεωρούνται εχθροί της κυβέρνησης.
Κάλεσε δέ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διερωτηθεί γιατί όλοι εκείνοι που τάσσονται κατά της λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας τον στηρίζουν αυτή η στιγμή, και μάλιστα κάποιοι πολύ έντονα.
Εκείνοι που διευκολύνουν την Τουρκία, ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού, είναι όσοι δεν την υποχρεώνουν να παρακαθήσει σε διαπραγματεύσεις και να τοποθετηθεί επί της ουσίας του Κυπριακού.
Στόχος της 25ης Νοεμβρίου,, σημείωσε ο κύριος Κυπριανού, θα πρέπει να είναι οι τρόποι μεγιστοποίησης της δυνατότητας επίτευξης θετικού αποτελέσματος.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ προκάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να πει πότε το ΑΚΕΛ αξίωσε να υπάρξουν οι οποιεσδήποτε υποχωρήσεις από θέματα αρχών ώστε να οδηγηθούμε σε κατεύθυνση λύσης.

Απάντηση ΠτΔ

Δεν θα ασχοληθεί με τις τοξικές και ενίοτε προσβλητικές δηλώσεις στις οποίες προβαίνει ο Άντρος Κυπριανού από την επομένη του Κράν Μοντανά μέχρι και σήμερα, τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σχολιάζοντας την ακύρωση της αυριανής συνάντησης.
Τόνισε δε ότι αργότερα σήμερα θα εκδοθεί ανάλογη ανακοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σύνταξη: Κωνσταντίνος Τσιντάς, Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:36

Τελευταιες Ειδησεις

17 Σεπτεμβρίου
Με άνοδο έκλεισε την Παρασκευή το ΧΑΚ
18:16
Χαμηλή η αύξηση της παραγωγής στον κατασκευαστικό τομέα στην Ευρώπη
17:58
Τον πυρηνικό σταθμό Άκκουγιου επιθεώρησε ο Ερντογάν
17:38
ΠτΔ - EUMED 9: θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω και για το κυπριακό
16:46
Ντ. Σασόλι για κλιματική αλλαγή: Δεν έχουμε πλέον χρόνο για χάσιμο
16:41
Οι βροχές του τελευταίου 24ωρου εκτίναξαν την ποσότητα βροχόπτωσης στο 144% της κανονικής για το Σεπτέμβριο
16:15
Η εκπομπή «Προκλήσεις» επιστρέφει τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου σε νέα ώρα μετάδοσης
15:48
Μικρή μείωση διασποράς του κορωνοϊού στην Αγγλία, σύμφωνα με δειγματοληψίες
15:37
Η Επιτροπή για το Πόθεν Έσχες εντόπισε προβλήματα σε δηλώσεις Βουλευτών, νέα συνεδρία στις 23/9
15:27
Ετήσια αύξηση 14,4% τιμών κατασκευαστικών υλικών τον Αύγουστο
15:25
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 18 Σεπτεμβρίου 2021
15:14
Η Πρόεδρος της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε τον Πρέσβη της Σερβίας
15:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand