Αποφασιστικότητα για υλοποίηση του σχεδιασμού για το Εθνικό Δασικό Πάρκο του Ακάμα

Υπάρχει αποφασιστικότητα για υλοποίηση του σχεδιασμού για το Εθνικό Δασικό Πάρκο του Ακάμα, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής.
Παρέστη σε συνάντηση της διευρυμένης Επιτροπής για τη Διαχείριση του Πάρκου, που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Συμβούλιο Δρούσιας. Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε στις επηρεαζόμενες τοπικές κοινότητες και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, η πρόοδος που έχει σημειωθεί. Ο υπουργός Περιβάλλοντος είπε ότι παρουσιάστηκαν επίσης οι σκέψεις των υπηρεσιακών παραγόντων για τα επόμενα βήματα.
Ο κύριος Καδής εξέφρασε ικανοποίηση για τη μέχρι στιγμής τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, με σημαντικές δράσεις για το σχέδιο να βρίσκονται σε εξέλιξη. Επανέλαβε ότι στόχος είναι να υπάρχει ένα λειτουργικό δασικό πάρκο στον Ακάμα, περί τα τέλη του 2022.
 
Ο Κώστας Καδής δήλωσε ότι στην σύσκεψη παρουσιάσθηκε στις επηρεαζόμενες τοπικές κοινότητές και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς η πρόοδος που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής . Παρουσιάσθηκαν ταυτόχρονα, είπε, οι σκέψεις των υπηρεσιακών για τα επόμενα βήματα. Υπάρχει αποφασιστικότητα , συνέχισε, για υλοποίηση του σχεδιασμού για το εθνικό δασικό πάρκο.
Για τα επόμενα βήματα συμπλήρωσε λαμβάνουν την ανατροφοδότηση των άμεσα ενδιαφερομένων.   Μέσα από τον εμβολιασμό των κυβερνητικών θέσεων, συνέχισε, με τις εισηγήσεις που κατατίθενται από τους επηρεαζόμενους προχωρεί η οριστικοποίησή των σχεδιασμών. Επανέλαβε ότι ο στόχος που έχει τεθεί είναι να υπάρχει ένα λειτουργικό δασικό πάρκο στον Ακάμα περί τα τέλη του 2022.
Ο κοινοτάρχης της Δρουσιας Στέλιος Κουπαρης δήλωσε ότι αυτό που πρωτίστως αφορά τους κατοίκους της περιοχής δεν είναι το πλάνο που θα εφαρμοσθεί εντός του  δάσους που είναι κρατική περιουσία. Αυτό που πρώτιστα ενδιαφέρει είναι , εξήγησε, μέσα από την εφαρμογή του σχεδίου αυτού να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους των κοινοτήτων της περιοχής να βρουν δουλείες και να μπορέσουν να παραμείνουν στην περιοχή τους.
Στην σύσκεψη συζήτησαν οι τρόποι λειτουργίας του πάρκου, η σύσταση παρκοφυλακής για την φύλαξη του πάρκου και για τον έλεγχο των επισκεπτών ενώ όπως τονίσθηκε από τον διευθυντή του τμήματος δασών Χαράλαμπο Αλέξανδρου η πρόταση της πολιτείας είναι ότι δεν θα υπάρχει καθορισμένο ωράριο λειτουργίας ούτως ώστε να μην δυσκολεύονται, οι κάτοικοι πρωτίστως, που τα τεμάχια τους βρίσκονται περίκλειστα στην δασική περιοχή.
Σύνταξη Πανίκος Ευριπίδου
 
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:08

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.