Αποφασιστικότητα για υλοποίηση του σχεδιασμού για το Εθνικό Δασικό Πάρκο του Ακάμα

Υπάρχει αποφασιστικότητα για υλοποίηση του σχεδιασμού για το Εθνικό Δασικό Πάρκο του Ακάμα, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής.
Παρέστη σε συνάντηση της διευρυμένης Επιτροπής για τη Διαχείριση του Πάρκου, που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Συμβούλιο Δρούσιας. Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε στις επηρεαζόμενες τοπικές κοινότητες και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, η πρόοδος που έχει σημειωθεί. Ο υπουργός Περιβάλλοντος είπε ότι παρουσιάστηκαν επίσης οι σκέψεις των υπηρεσιακών παραγόντων για τα επόμενα βήματα.
Ο κύριος Καδής εξέφρασε ικανοποίηση για τη μέχρι στιγμής τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, με σημαντικές δράσεις για το σχέδιο να βρίσκονται σε εξέλιξη. Επανέλαβε ότι στόχος είναι να υπάρχει ένα λειτουργικό δασικό πάρκο στον Ακάμα, περί τα τέλη του 2022.
 
Ο Κώστας Καδής δήλωσε ότι στην σύσκεψη παρουσιάσθηκε στις επηρεαζόμενες τοπικές κοινότητές και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς η πρόοδος που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής . Παρουσιάσθηκαν ταυτόχρονα, είπε, οι σκέψεις των υπηρεσιακών για τα επόμενα βήματα. Υπάρχει αποφασιστικότητα , συνέχισε, για υλοποίηση του σχεδιασμού για το εθνικό δασικό πάρκο.
Για τα επόμενα βήματα συμπλήρωσε λαμβάνουν την ανατροφοδότηση των άμεσα ενδιαφερομένων.   Μέσα από τον εμβολιασμό των κυβερνητικών θέσεων, συνέχισε, με τις εισηγήσεις που κατατίθενται από τους επηρεαζόμενους προχωρεί η οριστικοποίησή των σχεδιασμών. Επανέλαβε ότι ο στόχος που έχει τεθεί είναι να υπάρχει ένα λειτουργικό δασικό πάρκο στον Ακάμα περί τα τέλη του 2022.
Ο κοινοτάρχης της Δρουσιας Στέλιος Κουπαρης δήλωσε ότι αυτό που πρωτίστως αφορά τους κατοίκους της περιοχής δεν είναι το πλάνο που θα εφαρμοσθεί εντός του  δάσους που είναι κρατική περιουσία. Αυτό που πρώτιστα ενδιαφέρει είναι , εξήγησε, μέσα από την εφαρμογή του σχεδίου αυτού να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους των κοινοτήτων της περιοχής να βρουν δουλείες και να μπορέσουν να παραμείνουν στην περιοχή τους.
Στην σύσκεψη συζήτησαν οι τρόποι λειτουργίας του πάρκου, η σύσταση παρκοφυλακής για την φύλαξη του πάρκου και για τον έλεγχο των επισκεπτών ενώ όπως τονίσθηκε από τον διευθυντή του τμήματος δασών Χαράλαμπο Αλέξανδρου η πρόταση της πολιτείας είναι ότι δεν θα υπάρχει καθορισμένο ωράριο λειτουργίας ούτως ώστε να μην δυσκολεύονται, οι κάτοικοι πρωτίστως, που τα τεμάχια τους βρίσκονται περίκλειστα στην δασική περιοχή.
Σύνταξη Πανίκος Ευριπίδου
 
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:08

Τελευταιες Ειδησεις

13 Μαΐου
Δρ. Διέτης: Το πιο σημαντικό με το πρόγραμμα εμβολιασμού είναι να επιτευχθεί ανοσία του πληθυσμού
21:41
Ένας θάνατος και 213 νέα περιστατικά κορονοϊού
21:09
Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν από Μπάιντεν τερματισμό συνομιλιών με το Ιράν, υποστηρίζοντας ότι στηρίζει τη Χαμάς
20:52
Έκκληση Μπάιντεν για αποκλιμάκωση της βίας στη Γάζα
20:33
ΗΠΑ: Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τις ελλείψεις σε καύσιμα
19:55
Καναδάς: Η επαρχία Κεμπέκ σταματά να χορηγεί τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca
19:27
Ισραήλ: Άρματα μάχης αναπτύσσονται κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας
19:01
ΥΠΟΙΚ: Μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης θα υλοποιηθεί και το νέο μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας
18:42
Ελλάδα: 2.167 νέα κρούσματα, 55 θάνατοι, 683 οι διασωληνωμένοι
18:27
Eλλάδα-Κορονοϊός: Σχεδόν 67% έχει επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη
17:59
Ιταλία: Ο Ντράγκι παραιτείται από τον πρωθυπουργικό μισθό του
17:45
Xερσαία επίθεση στη Γάζα φέρεται ότι σχεδιάζει το Ισραήλ, σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ
17:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand