Θάνατος 15χρονου – βαριές οι ευθύνες

Πλήρη αδιαφορία, αδράνεια και παράλειψη να αναγνωρίσουν όσα κατέγραφαν, καταλογίζει η Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Στυλιανού - Λοττίδη, στους λειτουργούς των αρμοδίων υπηρεσιών για την υπόθεση θανάτου του δεκαπεντάχρονου Στυλιανού, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μιλώντας στο Τρίτο, η κυρία Λοττίδη είπε ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν η συντονίστρια και η λειτουργός των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, που χειρίζονταν τον φάκελο της υπόθεσης.
Τόνισε ότι τον περασμένο Μάιο, μόλις τέσσερις μήνες πριν από το τραγικό συμβάν, είχε καταγραφεί η τελευταία κραυγή απόγνωσης του Στυλιανού και της μητέρας του για περιστατικά βίας στην οικογένεια, αφέθηκε ο χρόνος να διαρρεύσει, χωρίς δυναμική παρέμβαση για αποτροπή της μοιραίας κατάληξης.
Για την Αστυνομία, η κυρία Λοττίδη είπε ότι όφειλε να εκτιμήσει τον κίνδυνο, εφόσον υπήρχαν αναφορές από τη μητέρα του παιδιού για όσα βίωναν, προσθέτοντας ότι έπρεπε να ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για περαιτέρω διερεύνηση.
Σε ερώτηση κατά πόσο προκύπτουν και πολιτικές ευθύνες, η Επίτροπος Διοικήσεως απάντησε ότι οι όροι εντολής της ήταν ξεκάθαροι και δεν περιλάμβαναν πολιτικά πρόσωπα.
Για ενδεχόμενη ποινική ευθύνη τρίτου ατόμου, πέραν των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, η κυρία Λοττίδου επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τον πατέρα του Στυλιανού, λέγοντας ότι για τη συγκεκριμένη περίπτωση θα αποφανθεί ο Γενικός Εισαγγελέας.

Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας

Είναι απολύτως σεβαστό το πόρισμα της Επιτρόπου Διοικήσεως, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου.
Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο κύριος Ανδρέου είπε ότι όταν παραληφθεί το πόρισμα από την Αστυνομία, με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, θα αρχίσει διερεύνηση για εντοπισμό των μελών της Δύναμης που είχαν εμπλοκή στην υπόθεση.
Πρόσθεσε ότι θα διερευνηθούν κατά κύριο λόγο πειθαρχικά αδικήματα, επειδή δεν υπήρξε μέριμνα για εφαρμογή συγκεκριμένης διάταξης για περιπτώσεις όπως εκείνη του δεκαπεντάχρονου Στυλιανού. Διαβεβαίωσε ότι όπου εντοπιστούν ευθύνες, θα καταλογιστούν.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:09

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.