Τους στόχους και προτεραιότητές της παρουσίασε η νέα Επίτροπος Στ. Κυριακίδου

Τους στόχους και τις προτεραιότητές της για το χαρτοφυλάκιο της Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, παρουσίασε σήμερα η νέα Επίτροπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Στέλλα Κυριακίδου, σε συνάντηση που είχε στο Στρασβούργο με Κύπριους δημοσιογράφους, που καλύπτουν τις εργασίες της Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η κ. Κυριακίδου χαρακτήρισε ως σημαντικό το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο ενέκρινε με πλειοψηφία τη νέα Επιτροπή για τα επόμενα πέντε χρόνια, λέγοντας ότι τόσο η Πρόεδρος όσο και τα μέλη της Επιτροπής έχουν βγει ενισχυμένοι από τη ψηφοφορία.

Η κα. Κυριακίδου είπε ότι αναλαμβάνει τα καθήκοντά της την 1η Δεκεμβρίου χαρακτηρίζοντας το χαρτοφυλάκιο το οποίο αναλαμβάνει ως ιδιαίτερα σημαντικό «και την φέρνει πολύ κοντά στον Ευρωπαίο πολίτη σε πολλά θέματα που άπτονται της καθημερινότητας του».

Τα θέματα υγείας, είπε, είναι στις προτεραιότητες των Ευρωπαίων πολιτών και αφορούν επίσης την ευημερία των ζώων και τη φυτουγιεινή.

Σημείωσε ότι μια από τις μεγάλες προτεραιότητές της νέας Προέδρου της Επιτροπής είναι η ευρωπαϊκή στρατηγική για τον καρκίνο, προσθέτοντας ότι αρχές του Φλεβάρη του 2020 θα γίνει η πρώτη παρουσίαση αυτής της στρατηγικής. Αναφέρθηκε επίσης στη νέα στρατηγική «Από το Αγρόκτημα στο Πιρούνι», στο θέμα της πρόσβασης στα φάρμακα και στην υπερβολική χρήση των αντιβιοτικών.

«Ο Ευρωπαίος πολίτης περιμένει να δει να γίνονται συγκεκριμένα βήματα», είπε και πρόσθεσε ότι τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη. Είπε ότι είναι σημαντικό να γίνουν σταθερά βήματα «για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Είπε ότι η ίδια αναλαμβάνει τα καθήκοντα της αισθανόμενη τεράστια ευθύνη λόγω του χαρτοφυλακίου που αναλαμβάνει. «Θα ήθελα σε πέντε χρόνια να κοιτάξουμε πίσω και να πούμε ότι πετύχαμε κάποια πράγματα χωρίς υπερβολές», είπε και πρόσθεσε ότι η αντιμετώπιση του καρκίνου και η ασφάλεια των τροφίμων είναι ανάμεσα στις προτεραιότητές της.

Είπε ότι την πρώτη επίσημη επίσκεψη της ως Ευρωπαία Επίτροπος θα την πραγματοποιήσει στην Κύπρο την 3η εβδομάδα του Δεκέμβρη όπου θα έχει συναντήσεις με τους υπουργούς Υγείας, Γεωργίας, Εξωτερικών, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Βουλής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Η κα. Κυριακίδου είπε, τέλος, ότι από την 1η Δεκεμβρίου παραιτείται από το βουλευτικό αξίωμα, τη θέση της Επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και από τη θέση της Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:09

Τελευταιες Ειδησεις

12 Μαΐου
Πώς αντιδρούν ΗΠΑ, Καναδάς, Γερμανία στις συγκρούσεις Ισραηλινών - Παλαιστινίων
08:13
Προειδοποίηση Νετανιάχου
06:57
Το απόλυτο χάος στη Μέση Ανατολή.Ρουκέττες εκρήξεις και σειρήνες.
06:27
Αναγκαστική προσγείωση δύο αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Λάρνακας.
06:23
Ανοικτή για τα άτομα ηλικίας 25 και 26 ετών θα είναι σήμερα η Πύλη Εμβολιασμού.
06:21
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαϊου.
06:18
11 Μαΐου
Η Σλοβακία αναστέλλει χορήγηση 1ης δόσης AstraZeneca, συνεχίζει με τη 2η
21:44
Ισραήλ: Σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ - Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ απειλούν ότι θα στοχοθετήσουν την πόλη
21:21
Δύο θάνατοι και 390 περιστατικά COVID-19 ανακοινώθηκαν την Τρίτη
21:07
Αυτοσυγκράτηση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και αποκλιμάκωση ζητά ο γγ του ΟΗΕ Γκουτέρες
21:05
Κατέρρευσε κτίριο 13 ορόφων στη Γάζα έπειτα από ισραηλινό βομβαρδισμό
20:42
Η Ρωσία απελαύνει Ρουμάνο διπλωμάτη σε αντίποινα για την απέλαση Ρώσου διπλωμάτη
20:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand