Εβδομάδα Εθελοντισμού 2019

Την έναρξη της Εβδομάδας Εθελοντισμού 2019, η οποία θα διεξαχθεί από 1 μέχρι 8 Δεκεμβρίου, κήρυξε σήμερα ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), Ηλίας Δημητρίου.

Σε ανακοίνωσή του, μετά από τη δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, στην παρουσία της επίτιμης Προέδρου, Άντρης Αναστασιάδου, το ΠΣΣΕ αναφέρει ότι οι δράσεις του Προγράμματος Δραστηριοτήτων της Εβδομάδας Εθελοντισμού του 2019 ανέρχονται στις 300, ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν 11.388 εθελοντές, οι οποίοι προβλέπεται να προσφέρουν 3.948 ώρες εθελοντικής εργασίας.

Σε ομιλία του ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ ανέφερε ότι «οι διαχρονικές και ακατάλυτες αξίες του εθελοντισμού συνεχίζουν να εμπνέουν ανθρώπους και να δημιουργούν στρατιές εθελοντών, γι’ αυτό και έχουμε την υποχρέωση να απονέμουμε σε κάθε εθελοντή φόρο τιμής, αλλά και να αφιερώσουμε την Εβδομάδα Εθελοντισμού στους χιλιάδες εθελοντές, στις εθελοντικές οργανώσεις/ΜΚΟ, στους πολίτες που προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στην κοινωνία, αλλά και σε όλους τους φορείς, κρατικούς/ημικρατικούς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, εταιρείες/επιχειρήσεις και οργανωμένα σύνολα της κοινωνίας που αναπτύσσουν ποιοτικές εθελοντικές δράσεις».

Πρόσθεσε ότι βασικός σκοπός του πολυσχιδούς έργου του ΠΣΣΕ είναι η διασφάλιση ενός ευνοϊκότερου και πιο υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τους εθελοντές και τις εθελοντικές οργανώσεις/ΜΚΟ.

Ακολούθως ο κ. Δημητρίου παρουσίασε τις δράσεις της Εβδομάδας Εθελοντισμού 2019, μεταξύ των οποίων είναι η κινητοποίηση από το ΠΣΣΕ, όλων των φορέων και θεσμών της κοινωνίας, για την Εβδομάδα Εθελοντισμού, η προώθηση του μηνύματος του ΠΣΣΕ για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών και η υλοποίηση Προγράμματος Δραστηριοτήτων για την Εβδομάδα Εθελοντισμού το οποίο καταγράφει πέραν των 300 εθελοντικών δράσεων που διοργανώνουν διάφοροι φορείς (ΜΚΟ, εκπαιδευτικά ιδρύματα, κρατικές υπηρεσίες, εταιρείες και άλλοι φορείς) το ΠΣΣΕ και τα ΕΣΣΕ και υλοποιούνται μέχρι τον Ιανουάριο του 2020.

Εξάλλου, ειδική αναφορά έγινε και σε άλλες δράσεις του ΠΣΣΕ στα πλαίσια της Εβδομάδας, όπως στην  6η εκστρατεία του ΠΣΣΕ «Υιοθετήστε μια οικογένεια τα Χριστούγεννα», στον 24ο Διαγωνισμό Έκθεσης Ιδεών με θέμα: «Ο Εθελοντισμός απλώνει χέρια που αγκαλιάζουν και βοηθούν ανθρώπους», στα αποτελέσματα του 14ου Διαγωνισμού του Προγράμματος εθελοντικής εργασίας «Νεολαία και Εθελοντισμός» 2018 – 2019, στα αποτελέσματα του 5ου Διαγωνισμού Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στον τομέα του εθελοντισμού και στη Δεξίωση του Προεδρικού ζεύγους προς τιμήν των Εθελοντών για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών.

Στο χαιρετισμό της, η Πρώτη Κυρία Άντρης Αναστασιάδη είπε ότι η κυβέρνηση έθεσε ψηλά στις προτεραιότητες της τη στήριξη και την αναβάθμιση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων τον εκσυγχρονισμό του εθελοντισμού και την προώθηση της Συμμετοχικής Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι μέσα από τη δημιουργία του πολιτειακού θεσμού για τα θέματα εθελοντισμού, ενεργού πολίτη και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, η Κύπρος αναγνωρίστηκε ως η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που υιοθέτησε ανάλογο θεσμό και πολιτική στα θέματα της κοινωνίας των πολιτών και του εθελοντισμού.

Παράλληλα, είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του θεσμού αυτού, έχει για πρώτη φορά συμβολή στη χάραξη πολιτικής στα θέματα Εθελοντισμού σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών με γραπτές παραινέσεις.


ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:10

Τελευταιες Ειδησεις

12 Μαΐου
Η Κομισιόν καλεί τα ΚΜ να περιορίσουν ακόμα και τα απαραίτητα ταξίδια από Ινδία για να περιοριστεί η μετάλλαξη
21:55
Επικοινωνία Μπλίνκεν - Νετανιάχου: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επαναλαμβάνει τις εκκλήσεις του για «τερματισμό της βίας»
21:42
Συμπλοκή έξω από εκκλησία στους Τρούλλους
21:15
Ακόμα δύο θάνατοι από COVID-19, 260 νέα περιστατικά, 173 νοσηλεύονται
21:13
ΗΠΑ: Ο πανικός των αυτοκινητιστών προς αναζήτηση βενζίνης αυξάνεται
21:05
Οι ΗΠΑ επανελαμβάνουν ρητά ότι αναγνωρίζουν μόνο την ΚΔ και δεν αναγνωρίζουν την ούτω καλούμενη τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου
20:35
Δραματική νίκη για την Πάφο
20:25
Τα CDC εντόπισαν 28 περιστατικά θρομβώσεων μετά τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson
20:25
Παρελθόν τρείς από τον Απόλλωνα
20:15
Νέος καταιγισμός ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ ανακοίνωσε η Χαμάς - Σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ
20:15
Κόκκινος: Δεν θα υλοποιηθεί τελικά η ψηφιακή εφαρμογή του safepass
20:08
ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον στέλνει αντιπροσωπεία για να παροτρύνει Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να αποκλιμακώσουν τη βία
20:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand