Σημαντική ευκαιρία να εξεταστούν τα επόμενα βήματα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντιμετωπίζει την τριμερή συνάντησης της ερχόμενης Δευτέρας, στο Βερολίνο, ως μια ευκαιρία όπου ο ΓΓ των ΗΕ θα εξετάσει μαζί με τους δύο ηγέτες ποια είναι τα επόμενα βήματα, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος ερωτηθείς ποιες είναι οι προσδοκίες από την επικείμενη τριμερή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ των ΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, στο Βερολίνο, είπε ότι «εμείς από την αρχή είχαμε πει και είναι όντως μια σημαντική ευκαιρία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την αντιμετωπίζει ως μια ευκαιρία όπου ο ΓΓ θα εξετάσει μαζί με τους δύο ηγέτες ποια είναι τα επόμενα βήματα στη συνέχεια. Είναι γνωστό ότι η θέση του Προέδρου, της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι ότι μπορούμε, είναι εφικτό να έχουμε αυτό που ονομάστηκε όροι αναφοράς, δηλαδή το κατάλληλο έδαφος για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, ότι μπορούμε το αμέσως επόμενο διάστημα να έχουμε και την άτυπη συνάντηση που εξετάζεται να γίνει με τη σύνθεση της διάσκεψης στο Κραν Μοντανά.
Εναπόκειται πλέον στη συνάντηση στο Βερολίνο για να δούμε πώς θα προχωρήσουν τα πράγματα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πάει με την πολιτική βούληση όχι απλώς να δώσουμε συνέχεια, αλλά να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο. Αυτή είναι η επιδίωξη του Προέδρου από την επαύριον του ναυαγίου στο Κραν Μοντανά».
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι φαίνεται ότι ο πήχης των προσδοκιών από τη συνάντηση έχει ανέβει και ερωτηθείς αν έχει αλλάξει κάτι, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «δεν είναι το θέμα αν άλλαξε κάτι. Επαναλαμβάνω την ξεκάθαρη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διατυπώνοντας την ετοιμότητα του έχει διευκρινίσει ότι βεβαίως εξαρτάται και από την άλλη πλευρά. Δεν θα εικοτολογούμε ούτε θα εξετάσουμε τις πιθανότητες. Είναι θέμα πολιτικών αποφάσεων.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την πολιτική θέση που θα καταθέσει τη Δευτέρα και σε αυτή τη συνάντηση, όπως κατ΄επανάληψη την έχει καταθέσει και στον ΓΓ και τα ΗΕ. Εμείς ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το βήμα για να έχουμε την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Βεβαίως αυτό εξαρτάται απολύτως και από την άλλη πλευρά».
Ερωτηθείς για το θέμα του ανασχηματισμού της Κυβέρνησης, ο Εκπρόσωπος είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δηλώσει «ότι θα γίνει εν ευθέτω χρόνω. Την ώρα που θα κρίνει ότι θα έχει κάποιες αποφάσεις να ανακοινώσει αυτές θα ανακοινωθούν».

 

 

Πηγή Γραφείο τύπου 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:13

Τελευταιες Ειδησεις

14 Ιουνίου
Λάσετ: Η πανδημία κατέστησε σαφές ότι η ανεξάρτητη δημοσιογραφία είναι πιο σημαντική από ποτέ
20:46
Ένας θάνατος και 57 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:30
Σύνοδος ΝΑΤΟ: Οι 30 σύμμαχοι δεσμεύονται σε ενίσχυση της άμυνας της ευρωατλαντικής περιοχής, έναντι όλων των απειλών
20:03
Περιφέρεια Νάπολης: Δεν θα χορηγήσουμε εμβόλιο Pfizer σε όσους πολίτες έλαβαν την πρώτη δόση με Astrazeneca
19:54
Μέρκελ: Η Συμμαχία πρέπει να βρει «τη σωστή ισορροπία» απέναντι στην Κίνα
19:12
Xωρίς μάσκα υπάρχει ο κίνδυνος της επανεμφάνισης της πανδημίας, σύμφωνα με επιστήμονες
18:42
Και για το Kυπριακό μίλησαν στο περιθώριο του ΝΑΤΟ Μέρκελ - Ερντογάν
18:07
Κορονοϊός- Eλλάδα: 472 νέα κρούσματα - 18 θάνατοι - 353 διασωληνωμένοι
18:02
Η Γεωργία περιμένει την απόφαση του ΝΑΤΟ για την ένταξή της στην συμμαχία
17:26
Υπ.Γεωργίας:Αποδεκτές από Διοικητικό Δικαστήριο προσφυγές για το χαλλούμι, διορθώνεται το τυπικό λάθος
17:13
Μια θέση για ταξίδι στο διάστημα με τον Τζεφ Μπέζος πωλήθηκε για 28 εκ δολάρια
16:47
Κ.Μητσοτάκης: Nα ενισχύσουμε τους θεσμούς για να διαχειριστούμε μελλοντικές απειλές
16:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand