Ο Υπουργός Υγείας σε ένα αλλιώτικο debate με μαθητές να ρωτούν για το ΓεΣΥ

Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, βρέθηκε σήμερα τετ α τετ με μαθητές και μαθήτριες λυκείων και απάντησε σε ερωτήματά τους για το Γενικό Σχέδιο Υγείας και άλλα ζητήματα της αρμοδιότητάς του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε μια αίθουσα γεμάτη με νέους ανθρώπους, στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, ο Υπουργός Υγείας μίλησε για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και για ένα ισότιμο, καθολικό και αλληλέγγυο σύστημα που καλύπτει όλο τον πληθυσμό της νήσου.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός της υγείας αυξήθηκε κατά 50% και έφθασε τα €926 εκατ. για να στηριχθεί το νέο σύστημα υγείας και τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Οι νέοι με ερωτήσεις τους ζήτησαν από τον Υπουργό απαντήσεις σε θέματα που σχετίζονται με τις ασθένειες και τα φάρμακα του ΓεΣΥ, τις καταχρήσεις και ελέγχους που πραγματοποιούνται, τον συνωστισμό που υπάρχει στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών και πολλά άλλα.

Επίσης, οι μαθητές και μαθήτριες ξεδίπλωσαν τις σκέψεις τους για τις ιατρικές και φαρμακευτικές σπουδές και τις προοπτικές των επαγγελμάτων στην Κύπρο με τη λειτουργία του ΓεΣΥ.

Μετέφεραν επίσης τις ανησυχίες τους για τις ελλείψεις φαρμάκων και την πιθανή ένταξη περισσότερων ιατρών με τη δεύτερη φάση λειτουργίας τους ΓεΣΥ, τον προσεχή Ιούνιο, για την οποία ο Υπουργός παρουσιάστηκε αισιόδοξος.

Το debate προλόγισαν ο Μάριος Σταύρου, Πρόεδρος του Οργανισμού Reaction και η Έλλη Ιωαννίδου, Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:13

Τελευταιες Ειδησεις

12 Ιουνίου
Ένας θάνατος και 42 νέα περιστατικά κορονοϊού
21:32
Επαναρχίζει ο αγώνας Δανία-Φιλανδία
21:12
Σε 79 τα σημεία δειγματοληψίας της Κυριακής για rapid test
21:12
Ουαλία - Ελβετία 1-1
20:55
Η Αίγυπτος θα στείλει στο διάστημα δύο δορυφόρους το 2022
20:53
Δύο συλλήψεις στη Λάρνακα για κατοχή 1 κιλού κοκαΐνης
20:39
Θεσσαλονίκη: Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας μετά την κακοκαιρία
20:33
Κατερρευσε ο Έρικσεν, στο Δανία-Φιλανδία. Διεκόπη το ματς
20:11
Τζουμχουριέτ:Την εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S-400 στα κατεχόμενα πρότεινε στις ΗΠΑ η Άγκυρα
19:45
Ο Τζόνσον προειδοποιεί την ΕΕ για το εμπόριο μετά το Brexit
18:57
Κυπριακό στη συζήτηση Τζόνσον -Γκουτέρες στο περιθώριο του G7
18:18
Yπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά- Είχε απειλήσει κατοικίες
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand