ΚΕ: Σε καλό δρόμο οι έρευνες σε σχέση με το κατασκοπευτικό όχημα

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι έρευνες σε σχέση με το θέμα που προέκυψε για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, μετά και από τις δημόσιες καταγγελίες για το βαν εταιρείας παρακολουθήσεων, διαβεβαίωσαν Κυβέρνηση και η ηγεσία της Αστυνομίας κατά το πέρας της συνάντησης που είχαν το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Κατά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, η οποία διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, ήταν επίσης παρών και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης, ενώ ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, ενημέρωσε για την πορεία των ερευνών. 

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι οι έρευνες που διεξάγονται από την Αστυνομία σε σχέση με πληροφορίες για παραβίαση της νομοθεσίας για την ασφάλεια των ιδιωτικών επικοινωνιών «βρίσκονται σε καλό δρόμο», ενώ διεξάγεται πλήρης διερεύνηση και όλες οι πληροφορίες θα εξεταστούν από την Αστυνομία.

Είπε ότι ο κ. Κυπριανού ενημερώθηκε ότι η Αστυνομία διερευνά ενδελεχώς το όλο ζήτημα, οι έρευνες βρίσκονται βέβαια σε εξέλιξη και η κοινή διαπίστωση είναι ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες που κάνει η Αστυνομία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναβεβαίωσε ότι ο ίδιος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, της ασφάλειας της επικοινωνίας των πολιτών και οπωσδήποτε βέβαια και των πολιτικών προσώπων, ανέφερε ο κ. Προδρόμου.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε από την πλευρά του ότι «κάθε επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται στην Κύπρο σίγουρα κάποιας μορφής σχέση έχει με την Αστυνομία, που είναι το κατεξοχήν όργανο που ασχολείται με θέματα τήρησης νόμου και τάξης».

Δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης έκανε και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, με τον Κύπρο Μιχαηλίδη να ερωτάται για την συνεργασία Αστυνομίας και εταιρείας. «Η σχέση που υπάρχει μεταξύ Αστυνομίας και της συγκεκριμένης εταιρείας είναι τέτοια που δεν παρεμποδίζει καθόλου την Αστυνομία να κάνει τις έρευνές της» ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης.

Είπε επίσης ότι οι εξετάσεις και οι έρευνες προχωρούν εντατικά και «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο» ενώ οι οποιεσδήποτε πληροφορίες που έρχονται ενώπιον της Αστυνομίας διερευνώνται με κάθε σοβαρότητα και σχολαστικότητα.

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:13

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.