Σασόλι: Τo EK εγκρίνει τους υποψηφίους Επιτρόπους

Tο τέλος των ακροάσεων των υποψηφίων Επιτρόπων και την επισημοποίηση της τελικής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια στις 27 Νοεμβρίου για την επόμενη Κομισιόν στο σύνολό της, ανήγγειλε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Νταβίντ Σασόλι, σε δημοσιογραφική διάσκεψη στις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της προγραμματισμένης Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ

. Είχε προηγηθεί ανταλλαγή απόψεων της Διάσκεψης των Προέδρων με τους τρεις ορισθέντες εκτελεστικούς Αντιπροέδρους της επόμενης Κομισιόν Frans Timmermans, Margrethe Vestager και Valdis Dombrovskis. Όπως ανακοινώθηκε "το πράσινο φως δόθηκε αφού εξετάστηκαν οι επιστολές αξιολόγησης που συνέταξαν οι αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και η εισήγηση της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών, κηρύσσοντας έτσι το επίσημο τέλος των ακροάσεων".

"Κατά τους τελευταίους δύο μήνες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διετέλεσε το δημοκρατικό του ρόλο, ελέγχοντας εξονυχιστικά τις επιδόσεις των υποψηφίων Επιτρόπων", δήλωσε ο Ντ. Σασόλι.

"Οι ακροάσεις υπήρξαν λεπτομερείς, και κάποιες φορές δύσκολες, αλλά αποτέλεσαν έναν πολύτιμο και διαφανή τρόπο για να επιβεβαιώσουν τα μέλη του ΕΚ ότι οι ορισθέντες Επίτροποι είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα καθήκοντά τους. Σήμερα ολοκληρώσαμε την τελική αξιολόγηση και είμαστε έτοιμοι να ψηφίσουμε για το Σώμα των Επιτρόπων στο σύνολό του την επόμενη εβδομάδα", ανακοίνωσε και τόνισε ότι "τα επόμενα πέντε χρόνια, η Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίσει πληθώρα ζητημάτων - από την εξεύρεση μακροπρόθεσμων λύσεων για τη μετανάστευση και το άσυλο μέχρι την ανάγκη να ηγηθεί στον παγκόσμιο αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή".

"Χρειαζόμαστε μια Κομισιόν έτοιμη να αναλάβει δράση για τα ζητήματα που απασχολούν τους Ευρωπαίους. Ως ο συνδετικός κρίκος με τους πολίτες της ΕΕ, το Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να ελέγχει το έργο της Επιτροπής και να διασφαλίζει ότι εκπληρώνει τις υποσχέσεις της", κατέληξε.

Το Συμβούλιο των Κρατών Μελών θα εγκρίνει, πιθανότατα στο αυριανό Coreper τη τελική σύνθεση και τα ονόματα των 27 Επιτρόπων, με την υποσημείωση ότι ο 28ος δεν προτάθηκε από το ΗΒ, το οποίο τελεί σε παράβαση των υποχρεώσεων που ενέχει από τη Συνθήκη της ΕΕ και η Κομισιόν έχει ξεκινήσει για αυτό το λόγο διαδικασία επί παραβάσει.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΑ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:23

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.