Απαντά η εταιρεία που έχει το κατασκοπευτικό βαν

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στις πληροφορίες που έχουν δημοσιοποιηθεί, σε σχέση με το αυτοκίνητο βαν, που μετέφερε πανάκριβο εξοπλισμό με δυνατότητες ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων,εξέδωσε η εταιρεία WS WiSpear Systems limited, στην οποία ανήκει το όχημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία επέλεξε να μην κάνει οποιεσδήποτε δηλώσεις μέχρι η αστυνομία να ολοκληρώσει την έρευνα της.
Ωστόσο, προστίθεται, αποφασίστηκε να εκδοθεί ανακοίνωση, επειδή η εταιρεία και τα μέλη της εμπλέκονται παρά τη θέλησή τους, σε φημολογία που αναμειγνύει τα γεγονότα με ανακριβή δεδομένα και θεωρίες, που προκαλούν σύγχυση αντί να αποσαφηνίζουν την υπόθεση.
Οπως αναφέρεται, η εταιρεία η οποία έχει εγγραφεί το 2013 και άρχισε να λειτουργεί περί τα τέλη του 2017, δεν έχει πωλήσει ούτε ενοικιάσει κανένα σύστημα υπηρεσιών πληροφοριών στις Κυπριακές αρχές.
Αποκλειστικός σκοπός της εταιρείας, προστίθεται, είναι η πώληση προϊόντων τεχνολογίας που αναπτύσσει ενώ δεν παρέχει με κανέναν τρόπο υπηρεσίες πληροφοριών σε κανέναν από τους πελάτες της.
Το εν λόγω αυτοκίνητο, αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεν υπήρξε ποτέ ενεργό στην Κύπρο, παρά μόνο για δοκιμαστικούς σκοπούς και δοκιμές σε συσκευές οι οποίες ανήκαν στην εταιρεία, ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών αρχών και εις γνώσιν τους.
Προστίθεται ότι οι σχετικές δοκιμές έγιναν τον τελευταίο ένα χρόνο, όση είναι και η διάρκεια ζωής του βαν και όχι πριν τον Νοέμβριο του 2018.
Διευκρινίζεται ακόμα οτι η λειτουργία και οι εργασίες της εταιρείας την Κύπρο, δεν συνδέονται με την Εβραϊκή κοινότητα, γεγονός που ισχύει και για τα μέλη της.
Η εταιρεία, καταλήγει η ανακοίνωση, εφαρμόζει και τηρεί τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας και διατηρεί το δικαίωμά της να αντιδράσει με όλες τις νομικές μεθόδους.

Σύνταξη: Φίλιππος Φιλίππου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:23

Τελευταιες Ειδησεις

25 Ιουνίου
Αποκλείστηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η πιθανότητα συνόδου με τον Πούτιν
06:57
Ρωσία: Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Αγία Πετρούπολη - Τρεις νεκροί
06:34
Μπουρκίνα Φάσο: Παιδιά στρατιώτες σκότωσαν τουλάχιστον 130 αμάχους
06:15
24 Ιουνίου
Περιορισμένες αλλαγές στη βρετανική πράσινη ταξιδιωτική λίστα - Παραμένει «πορτοκαλί» η Κύπρος
21:42
Έρευνα για παράνομες μεταμοσχεύσεις νεφρών ξεκίνησαν οι αρχές στη Βουλγαρία
21:25
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον νέο νόμο για το κλίμα
21:07
Το Ισραήλ χαλαρώνει περιορισμούς στη Λωρίδα της Γάζας με την εκεχειρία να τηρείται
20:52
Ένας νεκρός και 51 αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση 12ώροφου κτιρίου στη νότια Φλόριντα
20:49
Κορωνοϊός: 175 νέα κρούσματα στην Κύπρο
20:33
Νέες βελτιώσεις στο τελευταίο προσχέδιο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία
20:31
Ετήσιο εμβολιασμό για τις πιο ευάλωτες ομάδες προβλέπει ο ΠΟΥ
20:02
Βατικανό: «Δεν θέλουμε να μπλοκάρουμε το σχέδιο νόμου κατά της ομοφοβίας - Θέσαμε υπόψη κάποια προβλήματα πριν να είναι αργά»
19:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand