Η Τουρκία αυξάνει τον στόχο δανεισμού για το 2020 κατά 50%

Η Τουρκία σχεδιάζει να αντλήσει ποσό ύψους 357,2 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών (62,5 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2020, ποσό που ισοδυναμεί με αύξηση κατά 50% σε σύγκριση με τις προβλέψεις για δανεισμό το τρέχον έτος, σύμφωνα με τη στρατηγική δανεισμού του Υπουργείου Οικονομικών της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο πιο επιθετικός στόχος δανεισμού της Τουρκίας έρχεται μετά που η οικονομική επιβράδυνση έπληξε τα φορολογικά έσοδα το 2019, ενώ το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής του χρέους του επόμενου έτους απειλεί να επιβαρύνει τα δημόσια οικονομικά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου, η Τουρκία σχεδιάζει να δανειστεί ποσό ύψους 299,6 δισεκατομμυρίων λιρών από την εγχώρια αγορά και να εξοφλήσει 287 δισεκατομμύρια λίρα, ποσό που θα μειώσει το λεγόμενο ποσοστό μετακύλισης του δημόσιου χρέους σε 104%, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg. Αυτό είναι χαμηλότερο από το αναμενόμενο 121% για φέτος.

Επίσης, το τουρκικό Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να δανειστεί ποσό 9,6 δισ. δολαρίων από τις διεθνείς αγορές το 2019, ποσό που είναι υψηλότερο από τα 8 δισ. δολάρια που είναι ο φετινός στόχος.

Η κυβέρνηση θα πουλήσει επίσης ομόλογα sukuk το Φεβρουάριο, Απρίλιο, Σεπτέμβριο και Νοέμβριο, σημειώνει το Bloomberg.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:37

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.