«Αγκάθι» οι S-400 στη συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν

Παρά τη θερμή υποδοχή και τα εγκώμια του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, η μαραθώνια συνάντηση των δύο ηγετών στο Λευκό Οίκο, δεν έλυσε τον «Γόρδιο Δεσμό» της εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων S-400 στην Τουρκία.

Μιλώντας στην κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη, μετά των ολοκλήρωση των συνομιλιών, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως η αγορά από την Τουρκία των S-400 δημιουργεί σοβαρές προκλήσεις για τις για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συζήτησε με τον Ταγίπ Ερντογάν στην παρουσία ρεμπουπλικανών γερουσιαστών το πρόγραμμα νέας γενιάς F35. Ανέφερε ότι η αγορά των s400 από την Τουρκία δημιουργεί μία πολύ σοβαρή πρόκληση για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος και σημείωσε ότι δόθηκε εντολή στους δύο υπουργούς Εξωτερικών να εργαστούν για να επιλύσουν το πρόβλημα με τους S-400.
Αναφερόμενος στο Συριακό υποστήριξε ότι η εκεχειρία αν και περίπλοκη διατηρείται και ευχαρίστησε την Τουρκία για τις προσπάθειες της. Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ακόμα ότι η Ευρώπη πρέπει να πληρώσει περισσότερα για να καλύψει το κόστος διαβίωσης των Σύρων προσφύγων.
Ο Ταγίπ Ερντογάν από πλευράς του είπε ότι είναι πρόθυμος να αγοράσει και τους πυραύλους Πάτριοτ στη σωστή τιμή. Χαρακτήρισε πολύ ειλικρινείς τις συνομιλίες.  Εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τα ψηφίσματα της Αμερικανικής βουλής για τη γενοκτονία των Αρμενίων και την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Η Τουρκία είπε ο Ταγίπ Ερντογάν κρατά στις φυλακές 200 μαχητές του Ισλαμικού κράτους και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό οι χώρες από τις οποίες προέρχονται να τους πάρουν πίσω αφού πρόκειται για πολίτες τους.

Πηγή: ΡΙΚ, Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:27

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.