ΠτΔ: Οποιαδήποτε συνέχεια της συζήτησης για τα διαβατήρια δεν ωφελεί

Λάθη έγιναν και ουδείς το αρνείται, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είπε ότι οποιαδήποτε συνέχεια της συζήτησης για τα διαβατήρια δεν ωφελεί.

Σε δηλώσεις του, προσερχόμενος το μεσημέρι στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όπου παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση για το θέμα, προσθέτοντας ότι «αυτό το περί παγκοσμίου ρεζιλέματος κλπ το βιώνουμε μόνο στην Κύπρο».

Όπως πρόσθεσε, «έγιναν παρατηρήσεις από διάφορα σώματα», συμπληρώνοντας πως «δεν πρέπει να δίδεται μεγαλύτερη έκταση από αυτή που ζούμε ή δημιουργούμε στην Κύπρο».

Κληθείς να απαντήσει στις επικρίσεις που υπάρχουν ακόμα από κόμματα της αντιπολίτευσης που ζητούν έρευνα και ανάληψη πολιτικών ευθυνών, έστω και αν το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε αυστηρότερα μέτρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει και την έναρξη της διαδικασίας αφαίρεσης διαβατηρίων από όσους,με βάση το παλαιότερο σχέδιο, έδιδε μια ευχέρεια, η οποία απεδείχθη διάτρητη και έγιναν λάθη».

«Την ίδια ώρα διορίστηκε και Επιτροπή και σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα θα καθοριστούν και οι όροι της Επιτροπής».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε ότι «συνέχεια της συζήτησης δεν νομίζω να ωφελεί, γιατί όλοι διαπιστώνουν ότι το σχέδιο έχει συμβάλει σημαντικά στην ανόρθωση της κυπριακής οικονομίας».

«Λάθη έγιναν, ουδείς το αρνείται. Επομένως δεν χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση. Αυτό το περί παγκοσμίου ρεζιλέματος κλπ το βιώνουμε μόνο στην Κύπρο», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η γιορτή του Αρχιεπισκόπου έγινε εν μέσω διαμαρτυριών, αφού μερίδα εκπαιδευτικών που βρέθηκε στην Αρχιεπισκοπή ζήτησε κατάργηση της ονομαστικής του αργίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε: «Έχω την εντύπωση ότι ο Μακαριωτάτος ο ίδιος έχει ζητήσει να καταργηθεί η ονομαστική του εορτή».

«Συνεπώς», σημείωσε, «δεν υπήρχε λόγος να διαδηλώσουν για να καταργηθεί κάτι, το οποίο ο ίδιος ο Μακαριώτατος με πρωτοβουλία δική του, έχει εισηγηθεί».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:28

Τελευταιες Ειδησεις

27 Σεπτεμβρίου
Σε 33 καταγγελίες πολιτών για παραβίαση μέτρων κατά Covid προχώρησε η Αστυνομία
07:42
Αντάρτες προσκείμενοι στην Τουρκία νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στο Αφρίν της Συρίας
07:34
Τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό συζητά ο ΓΓ ΟΗΕ με τους Αναστασιάδη και Τατάρ
07:12
Γερμανία: Το εκλογικό αποτέλεσμα οδηγεί πιθανόν σε μακρές και επώδυνες διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας
06:29
26 Σεπτεμβρίου
Γλυκόπικρη γεύση άφησε στον Αλέξανδρο Τσουλόφτα η νίκη του στο Ράλι Κύπρος 2021
21:20
Ερντογάν: Καμία συμφωνία για το αεροδρόμιο της Καμπούλ, αν δεν συμπεριληφθούν όλες τις συνιστώσες
21:18
Γερμανία-εκλογές:Δηλώσεις των υποψηφίων μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων δημοσκοπήσεων εξόδου
20:46
Σε θρίλερ εξελίσσονται οι γερμανικές εκλογές: Ψήφο με ψήφο μάχονται CDU και SPD
20:29
Επείγουσα σύσκεψη στην ΕΕ για τη μετανάστευση από το Αφγανιστάν
20:07
Ένας θάνατος και 78 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:45
Ινδία: Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνονται, καθώς πλησιάζει ο κυκλώνας Γκούλαμπ
19:18
Συνάντηση με την Τζέιν Χολ Λουτ στη Νέα Υόρκη θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
18:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand