Με λήψη πιο δυναμικών μέτρων προειδοποιεί η ΠΣΕΜ

Τη θέση ότι αν δεν υπάρξει τροποποίηση της νομοθεσίας και πλήρης κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο θα συνεχίσουν τους αγώνες τους  με πιο δυναμικά μετρά εντός του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, εξέφρασαν σήμερα οι μαθητές όλων των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών της ελεύθερης Κύπρου.

Παρά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της ΟΕΛΜΕΚ, να μην προχωρήσουν με απεργιακά μέτρα, οι μαθητές προχώρησαν κανονικά σε αποχή από τα μαθήματα τους, κατά την 3η και 4η διδακτική περίοδο, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς το Υπουργείο Παιδείας ενάντια στις εξετάσεις τετραμήνων.
Στην αποχή, η οποία ξεκίνησε στις 09:30, έλαβαν μέρος όλοι οι μαθητές των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών της ελεύθερης Κύπρου.
Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γιάννης Λαπήθιος, χαιρέτισε την κίνηση των μαθητών, σημειώνοντας ότι η ΠΣΕΜ είναι σε εγρήγορση και έχει ξεκαθαρίσει τη θέση ότι «αν δεν υπάρξει τροποποίηση και πλήρης κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο, θα συνεχίσει με πιο δυναμικά μετρά εντός του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου».
«Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς το Υπουργείο Παιδείας ενάντια στις εξετάσεις τετραμήνων και ότι πρόκειται να συνεχίσουμε τον αγώνα», είπε ο κ. Λαπήθιος.
Σε σχέση με τα επόμενα βήματά τους, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ είπε ότι οι μαθητές θα αναμένουν αντίδραση από το αρμόδιο Υπουργείο και αναλόγως θα αποφασίσουν για την λήψη ή όχι περαιτέρω μέτρων.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποια είναι τα δυναμικά μέτρα, που σκέφτονται να πάρουν, αν δεν αντιδράσει το αρμόδιο Υπουργείο, απάντησε ότι η ΠΣΕΜ θα καθίσει ξανά σε συνεδρία -αν δεν δει  οποιαδήποτε κίνηση από το Υπουργείο Παιδεία- και θα ενημερώσει για τα μέτρα που θα λάβει σε κατοπινό στάδιο.
Αναφορικά με την περίπτωση των κυρώσεων προς τους μαθητές, εξέφρασε την ετοιμότητα να δεχτούν την οποιαδήποτε κύρωση.
«Οι προηγούμενες γραμματείες της ΠΣΕΜ, αλλά και εμείς, έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας ενάντια στις εξετάσεις τετραμήνων. Έχουμε φτάσει σε μια φάση, που δεν έχει γυρισμό και ο μόνος δρόμος είναι τα μέτρα ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:29

Τελευταιες Ειδησεις

19 Σεπτεμβρίου
Βουλευτικές εκλογές: Η Ενιαία Ρωσία προηγείται με ποσοστό 38,57%, στη δεύτερη θέση το Κομμουνιστικό Κόμμα με 25,17%
21:27
Ερντογάν: Η Τουρκία δεν δέχεται διαταγές από κανέναν
20:48
Οκτώ τετραγωνικά χιλιόμετρα κατέκαψε η πυρκαγιά σε Γιόλου – Μηλιού και Σίμου- Δρύμου
20:28
Λάβα και στάχτες εκλύονται από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα στη Λα Πάλμα
19:42
94 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Κυριακή, κανένας θάνατος
19:24
Επαφές Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη
18:55
Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
18:15
Η Κύπρος «κλείδωσε» το χάλκινο μετάλλιο στην ομαδική κατάταξη των βετεράνων
17:55
Με ήττα αποχαιρέτησε ο ΑΠΟΕΛ το EHF European Cup
17:53
Στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αρχίζει τις επαφές και ενημερώνει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
17:38
Ρωσία: Οι κάλπες άρχισαν να κλείνουν στην τελευταία ημέρα των βουλευτικών εκλογών
17:23
Ο νέος Δήμαρχος του Γιοχάνεσμπουργκ σκοτώθηκε σε τροχαίο
16:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand