Έσεξ: Δεύτερος κατηγορούμενος για τους 39 νεκρούς

Κατηγορίες για 39 ανθρωποκτονίες απαγγέλθηκαν σε βάρος και δεύτερου υπόπτου για την τραγωδία με τα θύματα που εντοπίστηκαν σε φορτηγό ψυγείο στο Έσεξ.

Πρόκειται για τον 23 Βορειοϊρλανδό Έιμον Χάρισον, ο οποίος πιστεύεται πως είναι ο οδηγός που είχε μεταφέρει το μοιραίο κοντέινερ-ψυγείο στο βελγικό λιμάνι του Ζεεμπρούγκε, πριν εκείνο μεταφερθεί στο Πέρφλιτ του Έσεξ.

Ο Χάρισον είχε συλληφθεί προ ημερών από την ιρλανδική αστυνομία στο Δουβλίνο για άλλο αδίκημα. Ωστόσο, μετά από την επίσημη απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για 39 ανθρωποκτονίες, για συνωμοσία με στόχο τη διακίνηση ανθρώπων και την υποβοήθηση παράνομης μετανάστευσης, αναμένεται να εκδοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες για την υπόθεση με τον επίσης Βορειοϊρλανδό 25χρονο οδηγό του φορτηγού που εντοπίστηκε στο Εσεξ, τον Μορίς Ρόμπινσον.

Παράλληλα, η αστυνομία του Έσεξ απηύθυνε την Παρασκευή έκκληση προς δύο ακόμα υπόπτους να παραδοθουν ώστε να βοηθήσουν με τις έρευνες. Πρόκειται για τους αδερφούς Χιουζ, τον 40 ετών Ρόναν και τον 34χρονο Κρίστοφερ, επίσης από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία, ο Ρόναν Χιουζ είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τις αρχές μετά από τη σύλληψη του Ρόμπινσον, όπως πιστεύεται για να αντλήσει πληροφορίες για τις κατηγορίες σε βάρος του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:37

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.