ΟΑΥ: Συγκεκριμένα εμβόλια στα παιδιά από συμβεβλημένους με το ΓεΣΥ Παιδιάτρους

Συγκεκριμένα εμβόλια, η χορήγηση των οποίων διενεργείται από τους συμβεβλημένους με το ΓεΣΥ παιδιάτρους, καλύπτει από την 1η Ιουνίου του 2019 το Υπουργείο Υγείας.

Όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, το αρμόδιο Υπουργείο, στα πλαίσια της δημοσίας υγείας, καλύπτει τη χορήγηση των εμβολίων Διφθερίτιδα/Τέτανος/Κοκκύτης/Πολυομυελίτιδα TETRAXIM, Αιμόφιλος Ινφλoυέντζας τύπου b ACT-HIB, Πνευμονιόκοκκος PCV SYNFLORIX, Μηνιγγιτιδόκοκκος C NEISVAC-C, Ηπατίτιδα Β ENGERIX-B, Ιλαρά/Παρωτίτιδα/Ερυθρά M-M-RVAXPRO και Διφθερίτιδα/Τέτανος/Κοκκύτης BOOSTRIX.


Εξάλλου, ενημερώνει ότι με βάση την πληροφόρηση που έχει ο Οργανισμός από το Υπουργείο Υγείας υπάρχει έλλειψη στο εμβόλιο TETRAXIM, σημειώνοντας ότι το εν λόγω εμβόλιο αναμένεται να είναι διαθέσιμο περί τα τέλη Οκτωβρίου.

Επίσης, διευκρινίζει ότι το εμβόλιο για τον ιό ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) χορηγείται δωρεάν από το Υπουργείο Υγείας μέσω της σχολιατρικής υπηρεσίας σε κορίτσια 13 χρόνων.

Σημειώνεται ότι οποιοδήποτε εμβόλιο δεν περιλαμβάνεται στον πιο πάνω πίνακα και χορηγηθεί από παιδίατρο, ο οποίος είναι συμβεβλημένος με το ΓεΣΥ σε δικαιούχο του ΓεΣΥ ο παιδίατρος επιτρέπεται να αμείβεται από το δικαιούχο, κατά την κρίση του, τόσο για το κόστος του εμβολίου όσο και για τη χορήγησή του.

Περαιτέρω, διευκρινίζεται ότι η επίσκεψη για χορήγηση εμβολίου, που δεν περιλαμβάνεται στον πιο πάνω πίνακα δεν υπολογίζεται στον αριθμό των επιτρεπόμενων επισκέψεων ανά ηλικιακή κατηγορία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

07 Μαρτίου
Πέτρος Καραγιάννης: Από τις εξελίξεις θα εξαρτηθούν οι αποφάσεις
13:05
Βίκτωρας Παπαδόπουλος:Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν συζητά τίποτε άλλο ως λύση στο Κυπριακό, πέραν της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα
12:57
Ο ΔΗΣΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
12:38
ΤΟ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΕ
12:35
Παραδίδεται αύριο το πρωί στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος Άντρη Ελευθερίου.
11:14
Ξεκίνησαν γυρίσματα στην Κύπρο της ταινίας «The Ghosts of Monday» με πρωταγωνιστή τον Julian Sands
11:09
ΟΣΙΚΑ :Αν τηρηθούν τα πρωτόκολλα δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω εστιατορίων
11:02
Μαθητές: Μόνο με rapid test μπορούν να προσέρχονται από αύριο στα σχολεία
10:56
Νουρής : Συντονισμός με Αθήνα για μεταναστευτικό
10:07
Γερμανία: Τρόφιμοι οίκων ευγηρίας σχεδόν τα μισά από τα θύματα της πανδημίας
09:52
Γερμανία: 71.900 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 2,5 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορονοϊο
09:49
Νότια Κορέα: Πάνω από 400 κρούσματα του νέου κορονοϊού, δύο θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες
09:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand