Ένα 6χρονο παιδάκι έχασε τη ζωή του μετά τον διάπλου της Μεσογείου

Ένα παιδάκι ηλικίας 6 ετών από την Αφρική πέθανε, μετά τη διάσωσή του στα ανοικτά των ακτών της Ισπανίας κι ήταν μεταξύ των 66 μεταναστών που διέπλευσαν τη Μεσόγειο με μια υπερφορτωμένη βάρκα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το λιμενικό σώμα.

Το παιδί άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διακομιδή του με ελικόπτερο προς το αεροδρόμιο της ισπανικής πόλης Αλμέρια (νότια), ανέφερε ένας εκπρόσωπος τύπου της ακτοφυλακής, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει εάν επρόκειτο για αγοράκι ή κοριτσάκι ούτε την εθνικότητά του.

Ο συναγερμός σήμανε χθες στις 17.25 τοπική ώρα από τη μη κυβερνητική οργάνωση Caminando fronteras, η οποία ενημερώνει τακτικά τους διασώστες για τον διάπλου πλεούμενων με μετανάστες, που φεύγουν από το Μαρόκο.

Οι 66 Αφρικανοί μετανάστες εντοπίστηκαν στη θάλασσα Αλμποράν, στα ανοικτά της ισπανικής πόλης Μοτρίλ.

Μεταξύ αυτών, βρίσκονταν 20 ανήλικοι, ηλικίας 1 έτους έως 17 ετών, και 14 γυναίκες, μεταξύ αυτών μια έγκυος, επισήμανε η εκπρόσωπος τύπου.

Στις 20.50 τοπική ώρα, μια περίπολος της Frontex τους διέσωσε προτού επικεντρωθεί στην άμεση διακομιδή του παιδιού: «ο σφυγμός του ήταν αδύναμος και η θερμοκρασία του είχε πέσει κάτω των 36 βαθμών», περιέγραψε η εκπρόσωπος τύπου.

Το ελικόπτερο, που μετέφερε το παιδί με τη μητέρα του, έφθασε στις 22.46 στο αεροδρόμιο της Αλμέρια, όπου τους περίμενε το ασθενοφόρο, όμως «ένας γιατρός επιβεβαίωσε τον θάνατο του παιδιού», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι άλλοι 64 μετανάστες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στη Μάλαγα.

Τουλάχιστον 1.041 άνδρες, γυναίκες και παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους επιχειρώντας τον διάπλου της Μεσογείου από τις αρχές του έτους, μεταξύ αυτών 315 μεταξύ της βόρειας Αφρικής και της Ισπανίας, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:59

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.