Δήλωση του ΚΕ μέτα το Εθνικό Συμβούλιο

Η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα πολιτικά, διπλωματικά και νομικά μέτρα που έχει στη διάθεσή της, για αντιμετώπιση των παράνομων τουρκικών ενεργειών στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Τόνισε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε αναλυτικά το Εθνικό Συμβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό και για την προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το θέμα της Αμμοχώστου.
Ο κύριος Προδρόμου σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε εκτενή ενημέρωση και για την τελευταία παράνομη επέμβαση της Τουρκίας σε αδειοδοτημένο θαλασσατεμάχιο της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ενημέρωσε επίσης το Εθνικό Συμβούλιο για όλες τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η κυβέρνηση για αντιμετώπιση των τουρκικών ενεργειών.
Παράλληλα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε την αποφασιστικότητά του για συνομολόγηση των όρων αναφοράς, ώστε να επαναρχίσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για λύση στη βάση των ομόφωνων αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου, ότι για να καταστεί εφικτή η επανέναρξη του διαλόγου, θα πρέπει δημιουργηθεί το απαραίτητο κλίμα.
Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, θα πρέπει να τερματιστούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και οι απειλές εναντίον της Κύπρου.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταιες Ειδησεις

08 Μαρτίου
Στους ίδιους τους Κυπρίους η ευθύνη για εξεύρεση λύσης, επαναλαμβάνει ο Μπορέλ
21:35
352 νέα κρούσματα κανένας θάνατος
20:33
Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό και οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, ήταν στο επίκεντρο συνάντησης του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Νίκο Δένδια.
19:54
Eπιμένει στα δύο κράτη ο Τάταρ
19:27
Nίκος Αναστασιάδης: Ρητές οδηγίες για ενδελεχή διερεύνηση καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης
19:00
Υπέρ διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας τοποθετήθηκε ο Τζόνσον σε επικοινωνία με Ερντογάν
18:06
Σημεία rapid test Τρίτη 9 Μαρτίου
17:43
Ελλάδα : 1.165 νέα κρούσματα, 477 διασωληνωμένοι, 39 θάνατοι
17:40
Το 80% των παραπόνων για παρενόχληση από γυναίκες, 90% από τον δημόσιο τομέα, λέει η Λοττίδη
17:06
Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΑΚΕΛ
16:56
Με κοινοτάρχες της περιοχής Σολέας συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
16:50
Sputnik V: Πρόωρη η μονομερής έγκριση του ρωσικού εμβολίου, προειδοποιεί ο ΕΜΑ
16:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand