H Kύπρος τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου-Ακυρώνονται οι μαθητικές παρελάσεις λόγω καιρού

Με στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις και δοξολογίες, ο απανταχού Ελληνισμός τιμά σήμερα την εβδομηκοστή ένατη επέτειο του ιστορικού ΟΧΙ των Ελλήνων στο χιτλεροφασισμό.

Στην Κύπρο, τελείται πανηγυρική δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου στη Λευκωσία, προισταμένου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη, της πρέσβεως της Ελλάδας Αικατερίνης Ξαγοράρη και του Υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.
Η δοξολογία μεταδίδεται από το πρώτο πρόγραμμα ραδιοφώνου.
Στην Ελλάδα, οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας.

Τα Κόμματα και το Υπ. Παιδείας για την 28η Οκτωβρίου

Κόμματα και οργανώσεις τονίζουν, σε ανακοινώσεις τους, τα διδάγματα που αντλούνται από τον ηρωισμό των Ελλήνων.Ο αγώνας κατά του φασισμού, σημειώνεται, αποτελεί, φάρο ελευθερίας στο αγώνα που διεξάγει σήμερα η Κύπρος για επανένωση της χώρας.

Είναι παράδειγμα, προστίθεται, της ενότητας που χρειάζεται σήμερα όσο ποτέ, για αντιμετώπιση της Τουρκικής προκλητικότητας και των παραβιάσεων της Αγκυρας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο μήνυμά του, ο Υπουργός Παιδείας τονίζει ότι η Κύπρος τιμά όλους όσοι αγωνίστηκαν για τα πανανθρώπινα ιδανικά και θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την οικοδόμηση ενός καλύτερου και ειρηνικού κόσμου.Ο Κώστας Χαμπιαούρης σημειώνει ότι ο Ελληνικός λαός αντιστάθηκε στον εκβιασμό και με πρωτοφανή αυταπάρνηση και απαράμιλλο θάρρος,έγραψε νέες χρυσές σελίδες Ελληνικής ιστορίας.Το έπος του 40, κατέληξε, θα πρέπει να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την συνέχιση του αγώνα προς δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση, µε στόχο την επανένωση της Κύπρου.

Ακύρωση παρελάσεων

Το Υπουργείο Παιδείας ακύρωσε τις μαθητικές παρελάσεις σε όλες τις πόλεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου για λόγους ασφαλείας και μετά από συστάσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία είχε εκδώσει και κίτρινη προειδοποίηση.
Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών, ακυρώνονται ολες οι μαθητικές παρελάσεις.
Αμέσως μετά, η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση, τονίζοντας ότι λόγω της έντονης αστάθειας στην ατμόσφαιρα και των καταιγίδων που αναμένεται να εκδηλωθούν, συστήνει οπως αποφεύγονται οι συγκεντρώσεις σε ανοικτούς χώρους και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται οι παρελάσεις.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία διευκρινίζει ότι οι συστάσεις αφορούν όλες τις περιοχές.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:41

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.