Λευκωσία: θα δοθεί απάντηση στην τουρκική πρόκληση

Προχωρώντας σε μια ακόμα προκλητική ενέργεια, η Τουρκία καταγγέλλει την Κύπρο και τους Ελληνοκυπρίους στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Τούρκος μόνιμος αντιπρόσωπος Φεριντούν Σινιρλίογλου, απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης, υποστηρίζοντας πως το Κυπριακό δεν είναι θέμα εισβολής ή κατοχής, αλλά ζήτημα ανανέωσης μιας συνεργασίας μεταξύ των συνιδιοκτητών του νησιού.  
Προβάλλει, μάλιστα, τον ισχυρισμό, ότι από το 1963 έως το 1974 οι Ελληνοκύπριοι πραγματοποίησαν ένοπλη εκστρατεία εθνοκάθαρσης κατά των Τουρκοκυπρίων και τους εκδίωξαν από τα κρατικά και τα θεσμικά όργανα, καθώς και από τα σπίτια τους.  
Ο Τούρκος αντιπρόσωπος υποστήριξε ότι αυτή η κατάσταση κατέληξε σε πραξικόπημα το 1974, με στόχο την προσάρτηση του νησιού από την Ελλάδα. Ως εκ τούτου, ισχυρίστηκε, η Τουρκία δεν είχε άλλη επιλογή παρά να ασκήσει τα δικαιώματά της που απορρέουν από τις συνθήκες του 1960, ως εγγυήτρια δύναμη.

Απάντηση Λευκωσίας

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μιλώντας στο Τρίτο, τόνισε ότι η Τουρκία θα λάβει απάντηση. Πρόκειται είπε για ενέργειες που δεν υποβοηθούν και δεν συμβάλουν στην προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών.  
Ο Πρόδρομος Προδρόμου χαρακτήρισε αδιανόητα τα όσα καταγγέλλει η Τουρκία, επισημαίνοντας ότι στην ουσία επιχειρεί να αναστρέψει τα όσα συνέβησαν στην Κύπρο, με ανιστόρητο και αβάσιμο τρόπο.

Πηγή: ΡΙΚ, Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:44

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Οι ΗΠΑ άσκησαν το βέτο που διαθέτουν κατά τη ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν-Έπληξε στρατιωτική αεροπορική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.