Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ελλάδα

Προσωπικό του Υφυπουργείου Ναυτιλίας εργάζεται πυρετωδώς στην πρόταση που θα παρουσιαστεί στην Κομισιόν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας, ανέφερε η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδος.


 
Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, η κ. Πηλείδου, είπε πως "είναι ένα θέμα πάνω στο οποίο εργαζόμαστε πολύ εντατικά, υπάρχουν άτομα στο Υφυπουργείο που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό και ετοιμάζονται πυρετωδώς  τα στοιχεία που θα υποβάλουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή".
 
Υπέδειξε ότι τα στοιχεία που θα πρέπει να εξεταστούν είναι αρκετά περίπλοκα, " υπάρχουν διάφορα θέματα κρατικής ενίσχυσης και δεν είναι μόνο το γεγονός ότι επιδοτούμε την επιβατική δραστηριότητα, δηλαδή μετάβαση κάποιου επιβάτη στην Κύπρο στην Ελλάδα".
 
Είναι, συνέχισε, και το εμπορικό κομμάτι που εμπλέκεται, "γιατί οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν μαζί τους τα οχήματα τους και αποσκευές, ενώ το πλοίο θα μπορεί να κάνει και εμπορική δραστηριότητα, ανεξάρτητα από τους επιβάτες".
 
Η Υφυπουργός τόνισε πως "θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ούτως ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επιδοτείται το εμπορικό κομμάτι και αυτό είναι ακριβώς που προσπαθούμε να κάνουμε".
 
Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, προκύπτουν και αρκετά ζητήματα για τα οποία γίνονται διαβουλεύσεις με το Ελληνικό Υπουργείο Ναυτιλίας,  όπως το πως θα γίνεται ο έλεγχος των διαβατηρίων, το αν και πως επηρεάζει τη δραστηριότητα του πλοίου ένας ενδιάμεσος σταθμός, τι έλεγχοι θα γίνονται για να δίνεται η χρηματοδότηση, πως θα διαμορφωθούν οι όροι της προσφοράς κ.α.
 
"Όλα αυτά είμαστε στη διαδικασία να τα ετοιμάσουμε για να τα υποβάλουμε όσο πιο ολοκληρωμένα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ούτως ώστε να μεγιστοποιήσουμε τις πιθανότητες μιας θετικής απάντησης, καθώς και της ολοκλήρωσης της διαβούλευσης όσο πιο σύντομα γίνεται, ώστε να βγούμε  σε προσφορές μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 για να προλάβουμε την καλοκαιρινή σεζόν", κατέληξε στις δηλώσεις της η Νατάσα Πηλείδου.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΑΧΡ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:47

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Η κατάρρευση του αφγανικού στρατού 'μας κατέλαβε όλους εξαπίνης', δήλωσε ο YΠΑΜ των ΗΠΑ
21:42
Συγκέντρωση για το μεταναστευτικό στη Χλώρακα από φορείς και σύνολα
21:21
Δεν υφίσταται θέμα λύσης δύο κρατών στην Κύπρο, λέει ο υποψήφιος Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία
21:19
Οι ΗΠΑ εξέδωσαν στη Ρωσία Ρώσο χάκερ που είχε καταδικαστεί για απάτες στον κυβερνοχώρο
20:54
Κρεμλίνο: Δεν προβλέπεται υπογραφή συμφωνιών μετά το τέλος των συνομιλιών Πούτιν-Ερντογάν
20:21
Προχωρούν κανονικά με μέτρα την Τετάρτη οι γιατροί στα δημόσια νοσηλευτήρια
20:06
Βελτίωση της κατάστασης στα πρατήρια καυσίμων βλέπει ο Μπόρις Τζόνσον
19:37
117 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τρίτη, κανένας θάνατος
19:35
Συνάντηση Υπ. Υγείας με συντεχνίες ιατρών, αποφασίζουν τα ΔΣ για πραγματοποίηση ή όχι της στάσης εργασίας
19:15
Σεισμική δόνηση 4,6 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης
18:54
Συνάντηση Μπόρις Τζόνσον με συγγενείς θυμάτων Covid
18:43
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θέλει να εξαλείψει τη μηνιγγίτιδα έως το 2030
18:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand