Στην Κύπρο η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της Αριστεράς

Στην Κύπρο, στις 8-10 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες των Ημερών Μελέτης της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς, της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/ Βόρειας Πράσινης Αριστεράς.

Οι Ημέρες Μελέτης πραγματοποιούνται κάθε εξάμηνο σε ένα διαφορετικό κράτος-μέλος της ΕΕ και αποτελούν την ευκαιρία για τους ευρωβουλευτές και το επιστημονικό προσωπικό της ΕΕΑ/ΒΠΑ να ανταλλάξουν απόψεις και να επεξεργαστούν θέσεις της ομάδας για συγκεκριμένες θεματικές ενότητες. Ταυτόχρονα, αποτελούν ευκαιρία για τους ευρωβουλευτές της Αριστεράς να συναντηθούν και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και τους αγώνες των εργαζομένων στη συγκεκριμένη χώρα. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ θα ανοίξει τις εργασίες της συνάντησης το πρωί της Τρίτης και θα ακολουθήσει ειδική ενότητα για ενημέρωση της ΕΕΑ/ΒΠΑ σε σχέση με τις εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα. Οι θεματικές ενότητες που θα ακολουθήσουν θα καταπιαστούν με τρία μεγάλα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την ΕΕ και τους λαούς της Ευρώπης. Πρώτο και κυριότερο οι εργασιακές συνθήκες και η ανεργία στην ΕΕ που βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της ΕΕΑ/ΒΠΑ. Πέρα από τους ευρωβουλευτές της ΕΕΑ/ΒΠΑ, θα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους στη συζήτηση ο ΓΓ της ΠΕΟ, Π. Κυρίτσης και ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γ. Σωκράτους.

Η επόμενη ενότητα συζήτησης αφορά την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και την απάντηση της Αριστεράς σε αυτή. Η πανευρωπαϊκή έξαρση του νεοφασισμού βρίσκεται εδώ και καιρό στο μικροσκόπιο της ΕΕΑ/ΒΠΑ, η οποία φύσει και θέσει αποτελεί το μόνο ανάχωμα σε αυτό τον κίνδυνο που απειλεί να πισωγυρίσει την ήπειρο στις πιο σκοτεινές εποχές της Ιστορίας της. Συντονίστρια της συζήτησης θα είναι η ευρωβουλευτής της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας, Eleonora Forenza, η οποία τον περασμένο Σεπτέμβρη στη διάρκεια αντιρατσιστικής εκδήλωσης είχε δεχθεί βίαιη επίθεση από στελέχη της νεοφασιστικής οργάνωσης CasaPound. Με επιστημονικές παρεμβάσεις θα συνεισφέρουν επίσης ο ακαδημαϊκός Ν. Τριμικλινιώτης και ο πολιτικός επιστήμονας Γ. Χαραλάμπους. Όλα τα τελευταία χρόνια τόσο το ΑΚΕΛ όσο και η Ομάδα της Αριστεράς καλούν σε αντιφασιστικό μέτωπο δράσης και αγώνα ενάντια στην ακροδεξιά αλλά και ενάντια στο σύστημα που τη γεννά και την αναπαράγει.

Εκδήλωση ΑΚΕΛ και ΕΕΑ/ΒΠΑ την ερχόμενη Τρίτη στη Λευκωσία

Με την ευκαιρία της παρουσίας της ΕΕΑ/ΒΠΑ στην Κύπρο, το ΑΚΕΛ πραγματοποιεί την ερχόμενη Τρίτη, 8 Ιανουαρίου, και ώρα 19:00, στην Παλιά Αγορά Παλλουριώτισσας, εκδήλωση με σύνθημα: «Αριστερά, η φωνή σου στην Ευρώπη», στην οποία θα μιλήσει ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ενώ θα χαιρετίσουν με μικρές παρεμβάσεις ευρωβουλευτές της ΕΕΑ/ΒΠΑ.

Πηγή: dialogos.com.cy

EU4U 500px 200px

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:20

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιανουαρίου
Η Φινλανδία θα αρχίσει να χαλαρώνει σταδιακά τους περιορισμούς
21:20
Σε 16 ασθενείς άνω των 65 ετών χορηγήθηκε ήδη αντιικό φάρμακο για τον κορονοϊό
20:53
Βρετανία: Ο Ντόμινικ Κάμινγκς θα καταθέσει για τις καταγγελίες του για παραβιάσεις του lockdown
20:44
Ερντογάν: Ενδέχεται επίσκεψη του Ισραηλινού Προέδρου στην Τουρκία
20:10
ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα υγιή παιδιά χρειάζονται αναμνηστική δόση
20:07
Τρεις θάνατοι και 2,200 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τρίτη
20:01
Ο Λαβρόφ ζήτησε από τον Μπλίνκεν να μην αναπαράγει τις εικασίες περί «ρωσικής επιθετικότητας» στην Ουκρανία
19:10
Ο Μπλίνκεν, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λαβρόφ, τόνισε την ανάγκη αποκλιμάκωσης στην Ουκρανία
19:08
Έκκληση Σολτς-Στόλτενμπεργκ στη Μόσχα για αποκλιμάκωση και επιστροφή στον διάλογο
19:00
Επιβεβαιώνεται η πτωτική τροχιά κρουσμάτων Covid στο ΗΒ παρά τα σχεδόν 100.000 περιστατικά
18:30
Προβλήματα σε σημεία του οδικού δικτύου προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές
17:35
Εφαρμόζεται από την προσεχή Δευτέρα το μέτρο του test to stay στα σχολεία
17:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand