Στίχους εναντίον των Ελλήνων για τη Σμύρνη, απήγγειλε ο Ερντογάν

Τους στίχους τουρκικού λαϊκού τραγουδιού για τη Σμύρνη που καταφέρεται εναντίον των Ελλήνων, απήγγειλε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά την ανακοίνωση των υποψηφίων του κόμματός τους στη Σμύρνη για τις δημοτικές εκλογές της 31 Μαρτίου, αναφερόμενος σε «μαύρες μέρες της κατοχής».

Στην ομιλία του στη Σμύρνη ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: «Ο μακαρίτης Μουχαρέμ Ερτάς έχει ένα λαϊκό τραγούδι που μιλά για την κατοχή της Σμύρνης. Κοιτάξτε τα συναισθήματα δημιούργησαν στον λαό μας εκείνες οι μαύρες μέρες της κατοχής».

Και απάγγειλε στη συνέχεια: «Όμορφη Σμύρνη, δεν φεύγει ο καπνός από πάνω σου. Την ημέρα στην φαντασία μου, το βράδυ στη σκέψη μου. Σκύψτε βουνά να περάσω στην πατρίδα μου. Διευκολύνετε τον στρατό μου να περάσει. Η αλεπού δεν μπορεί να μπει στο κρεβάτι του λιονταριού, κι αν μπει δεν μπορεί να μαζέψει τα μπουμπούκια τριαντάφυλλων. Ο ποταπός Έλληνας δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τους σκοπούς του. Λένε μην περάσεις, θα περάσω στη Σμύρνη…Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα».

Ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε ότι «αυτή η πόλη ήταν πάντα στη φαντασία μας την ημέρα, και το βράδυ στη σκέψη μας».

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες, είπε «Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε εναντίον των αλεπούδων που προσπαθούν να μπουν στο κρεβάτι του λονταριού; Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε μέρα νύχτα για να μην αφήσουμε να πραγματοποιήσουν τους σκοπούς τους οι ποταποί που βρίσκονται εκτός και εντός; Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι, όπως ακριβώς έκανε ο βετεράνος Πασάς, να ρίξουμε στη θάλασσα αυτούς που έχουν βάλει στο μάτι την ελευθερία και το μέλλον σου;».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:21

Τελευταιες Ειδησεις

08 Μαΐου
Φωταγωγήθηκε με κόκκινο χρώμα το ΡΙΚ για την παγκόσμια ημέρα θαλασσαιμίας
22:19
Χαμάς: Eκταφή πτωμάτων από ομαδικό τάφο στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα
21:29
Πλοίο φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια έκανε στάση στη Σουηδία σε ένδειξη συμπαράστασης
21:21
Αμερικανός υπουργός άμυνας: Aνεστάλη η παράδοση πυρομαχικών λόγω των σχεδιασμών του Ισραήλ για Ράφα
21:14
Τετ α τετ Νετανιάχου με επικεφαλής CIA
20:54
Κλιμακώνεται η βία μεταξύ Ισραήλ - Χιζμπολάχ στα σύνορα του Λιβάνου
20:51
Δέσμευση για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα
18:49
Επανέλαβε τους ίδιους προκλητικούς όρους περί κυριαρχικής ισότητας ο Τατάρ
18:40
Δίκη για τραγωδία στο Μάτι: Ασκήθηκε έφεση κατά της δικαστικής απόφασης
18:01
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 8 Μαΐου 2024
18:00
Ζαχάροβα: H Μόσχα  δεν βλέπει ειρηνευτική διευθέτηση στη Γάζα
17:49
Ανεστάλη με παρέμβαση του υπουργού εργασίας η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.