Αστυνομία για Eurostat: Επισφαλής η σύγκριση του αριθμού αστυνομικών με άλλες χώρες ΕΕ

Επισφαλής είναι η σύγκριση της Αστυνομίας Κύπρου με τις αστυνομικές δυνάμεις στα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία, σχετικά με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, Eurostat, που αφορούν μεταξύ άλλων και τον αριθμό Αστυνομικών σε κάθε χώρα και φέρουν την Κύπρο να είχε το 2016 το υψηλότερο ποσοστό αστυνομικών ανά 100 000 πολίτες.

Η Αστυνομία αναφέρει ότι τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από ΜΜΕ δεν περιέχουν όλα τα στοιχεία της Eurostat και διευκρινίζει ότι στην Αστυνομία Κύπρου είναι ενταγμένες μονάδες και υπηρεσίες που στις πλείστες ευρωπαϊκές χώρες αποτελούν χωριστό σώμα και δεν συμπεριλαμβάνονται στις στατιστικές ως μέλη της Αστυνομίας.

Αναφέρει ως τέτοιες την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αεροδρομίων, τη Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων, τη Μονάδα Προεδρικής Φρουράς, καθώς και τα τμήματα που είναι επιφορτισμένα με την ασφάλεια κυβερνητικών κτιρίων/πρεσβειών και την εφαρμογή νομοθεσιών που αφορούν τον έλεγχο του καπνίσματος, της ηχορύπανσης, των οινοπνευματωδών ποτών, κ.λπ.

Διευκρινίζει επίσης ότι οι προαναφερθείσες υπηρεσίες δεν συμπεριλαμβάνονται στον όρο «Αστυνομία» σε άλλες χώρες, με αποτέλεσμα η οποιαδήποτε σύγκριση να καθίσταται επισφαλής, καθότι στην περίπτωση της Αστυνομίας Κύπρου, αυτές αποτελούν ποσοστό 20% περίπου του ανθρώπινου δυναμικού της.

Περαιτέρω, οι Αστυνομίες άλλων ευρωπαϊκών κρατών, ενισχύονται με μεγάλο αριθμό πολιτικού προσωπικού, το οποίο υποβοηθά και ενισχύει τις αστυνομικές υπηρεσίες, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στην Αστυνομία Κύπρου, προστίθεται στην αστυνομική ανακοίνωση.

Ακόμα η Αστυνομία Κύπρου παρατηρεί ότι θα πρέπει να ληφθεί περαιτέρω υπόψη, ότι η Κύπρος δέχεται κατά μέσο όρο κάθε χρόνο περίπου 4 εκατομμύρια επισκέπτες, κάτι που συνεπάγεται και ανάγκη για αυξημένη αναλογία μελών της Αστυνομίας σε σχέση με τον πληθυσμό.

Τέλος η Αστυνομία αναφέρει πως ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο αριθμός των αστυνομικών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει μειωθεί κατά 3,4% από το 2009 μέχρι το 2016, στην Κύπρο το ποσοστό μείωσης που αφορά την Αστυνομία, αγγίζει το 14,7%.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:22

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.