Μεγάλο ενδιαφέρον από τοπικά και διεθνή ΜΜΕ για κάλυψη εργασιών της Συνόδου

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των ΜΜΕ από την Κύπρο και το εξωτερικό για την κάλυψη των εργασιών της 5ης Συνόδου Κορυφής των Νοτίων Χωρών της ΕΕ σήμερα το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία. Ανάμεσα στα μέσα ενημέρωσης που έχουν διαπιστευτεί είναι μεγάλα διεθνή και εθνικά πρακτορεία ειδήσεων, ανάμεσα στα οποία το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, το ρωσικό Tass και το κινέζικο Xinhua, καθώς και ο τηλεοπτικός σταθμός Al Jazeera.

`Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, διακόσιοι περίπου λειτουργοί των μέσων ενημέρωσης - δημοσιογράφοι, κινηματογραφιστές, φωτογράφοι, τεχνικοί - που εργάζονται σε πρακτορεία ειδήσεων, εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης των επτά χωρών που συμμετέχουν στη Σύνοδο και όχι μόνο, έχουν διαπιστευτεί για την κάλυψη των εργασιών της. Για τον σκοπό αυτό έχει λειτουργήσει στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρο Τύπου.

Από πλευράς πρακτορείων ειδήσεων, διαπιστεύσεις έχουν γίνει, μεταξύ άλλων, από τo Reuters, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τo Associated Press, το Bloomberg, το ρωσικό Tass, το κινέζικο Xinhua, το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων, το ισπανικό EFE, το ιταλικό Ansa, το ΑΠΕ και το ΚΥΠΕ.

Για την κάλυψη της Συνόδου έχουν διαπιστευτεί επίσης λειτουργοί των κρατικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών των χωρών που συμμετέχουν, καθώς επίσης εφημερίδων, ραδιοφώνων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης. Aπό τα κατεχόμενα διαπίστευση έχει γίνει από το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Ada TV.

Στο μεταξύ εμφανής είναι η παρουσία της αστυνομικής δύναμης στους δρόμους γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο.

Η Αστυνομία έχει ανακοινώσει πως, λόγω της Συνόδου και της καθόδου στην Κύπρο των αρχηγών και ανωτάτων αξιωματούχων των κρατών που συμμετέχουν σε αυτήν, έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, κλειστή για την τροχαία κίνηση και στις δύο κατευθύνσεις, θα είναι από τις 4μ.μ. μέχρι και τις 8μ.μ., η λεωφόρος Αγλαντζιάς, από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Λεμεσού, μέχρι και τον νέο κυκλικό κόμβο, παρά το Γυμνάσιο Αγλαντζιάς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:50

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.