Απόσυρση στρατού από Αφγανιστάν εξετάζει η Ιταλία

Η Ιταλία εξετάζει Το ενδεχόμενο να αποσύρει τους στρατιώτες της από το Αφγανιστάν σε διάστημα ενός έτους εξετάζει η Ιταλία.

Αυτό ανέφερε υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Άμυνας της Ιταλίας μετά τις πληροφορίες ότι ενδέχεται οι Ηνωμένες Πολιτείες να μειώσουν τη στρατιωτική παρουσία τους στο Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η υπουργός Άμυνας Ελιζαμπέτα Τρέντα ζήτησε από τη στρατιωτική διοίκηση να καταρτίσει ένα αρχικό σχέδιο για την πλήρη αποχώρηση των ιταλικών δυνάμεων.
Η Ιταλία έχει στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν για περισσότερα από 15 χρόνια. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής αποστολής, η χώρα έχει αναπτύξει 900 στρατιώτες στο Αφγανιστάν. Ο κυβερνητικός συνασπισμός του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα, που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας τον περασμένο Ιούνιο, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι εξέταζε το ενδεχόμενο να μειώσει τον αριθμό αυτό, όμως η πληροφορία ότι η υπουργός ζήτησε να καταρτιστεί ένα σχέδιο για την πλήρη αποχώρησή τους αιφνιδίασε ορισμένους συναδέλφους της.

Πηγή: iefimerida.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:53

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Ευρωεκλογές: Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες (Βίντεο)
13:00
Αννίτα: Ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη
12:55
Πυρκαγιά το πρωί στο δάσος της Παρεκκλησιάς
12:32
Η Άγκυρα αρνήθηκε να παραστεί στην εκδήλωση για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
12:27
ΔΗΠΑ: Η Ευρώπη είναι το οξυγόνο για την Κύπρο
12:17
Συστάσεις προστασίας εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας εξαιτίας της σκόνης
12:15
Στη Νομική Υπηρεσία για τη σύμβαση το Υπουργείο Μεταφορών
12:14
Τη στήριξη των πολιτών ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ
11:53
Χρίστου: Στις Ευρωεκλογές το ΕΛΑΜ έχει ραντεβού με την ιστορία και το μέλλον
11:41
Βολτ Κύπρου: Τα αποτελέσματα θα καθορίσουν το μέλλον της Κύπρου και της Ευρώπης
11:35
Ευθύνες στο υπουργείο Μεταφορών αποδίδει η Kition Ocean Holdings
11:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.