Εβδομάδα αποφάσεων για το Brexit στο Λονδίνο

Την πληροφορία που λέει ότι έχει από μέλος της κυβέρνησης πως η Πρωθυπουργός Μέι θα ζητήσει από τις Βρυξέλλες κάτι σαν «ρήτρα ελευθερίας» που θα περιορίζει τη διάρκεια ισχύος του λεγόμενου ‘backstop’, μοιράζεται με τους αναγνώστες της εβδομαδιαίας του στήλης στην Daily Telegraph ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, σφοδρός επικριτής της πολιτικής Μέι στο Brexit, χαρακτηρίζει μία τέτοια κίνηση «ανόθευτα καλή είδηση για το Brexit» και σημειώνει ότι με τον τρόπο αυτό η Πρωθυπουργός θα εξασφάλιζε πλήρη στήριξη από τους ευρωσκεπτικιστές στην πορεία προς την έξοδο από την ΕΕ.

Παρόλα αυτά, μιλώντας στο BBC την Κυριακή ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Σάιμον Κόβενι ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά ότι Συμφωνία Αποχώρησης χωρίς backstop δεν μπορεί να υπάρξει. «Ακούστε τι λένε», είπε ο κ. Κόβενι παραπέμποντας στις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων και ηγετών αναφορικά με την αναγκαιότητα του backstop.

Παράλληλα, επικαλούμενη όπως και ο κ. Τζόνσον πηγές του Υπουργικού Συμβουλίου, η εφημερίδα Sun έγραψε την Κυριακή ότι η Τερέζα Μέι εκμυστηρεύτηκε στους Υπουργούς της ότι δεν πρόκειται να οδηγήσει τη χώρα σε άτακτο Brexit.

Τόνισε όμως ότι δεν μπορεί ακόμα να απομακρύνει το ενδεχόμενο του ‘no deal’ από το τραπέζι των συζητήσεων, διότι έτσι θα αποδυνάμωνε τη διαπραγματευτική θέση της Βρετανίας.

Η προσοχή όλων στρέφεται πλέον στις ψηφοφορίες της Τρίτης επί προτάσεων που έχουν καταθέσει βουλευτές για το τι δέον γενέσθαι με το Brexit.

H τροπολογία που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι της βουλευτού των Εργατικών Υβέτ Κούπερ, η οποία στην ουσία ζητά την παράταση της διαδικασίας εξόδου πέρα από την 29η Μαρτίου εφόσον δεν έχει επικυρωθεί μια συμφωνία για το Brexit έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Η κυβέρνηση, εξάλλου, εξετάζει την πιθανότητα να στηρίξει τροπολογία του Συντηρητικού βουλευτή σερ Γκρέιαμ Μπρέιντι, σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές θα επικυρώσουν τη συμφωνία του Brexit εφόσον η ΕΕ δεχθεί αντί του backstop να εξετάσει εναλλακτικούς τρόπους αποφυγής των σκληρών συνόρων στην Ιρλανδία.

Πηγή:Θανάσης Γκαβός, ΡΙΚ Λονδίνο 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:54

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.