Αντιδράσεις από αναφορές Ελ. Σταύρου για τον Γ. Διγενή

Αντιδράσεις προκάλεσε ανάρτηση της βουλευτού του ΔHΣΥ, Ελένης Σταύρου, στον λογαριασμό της στο Facebook, στη διάρκεια του μνημοσύνου του Γεώργιου Γρίβα Διγενή.

Η κ. Σταύρου έγραψε: "Δεν είναι σάρκα ο ΔΙΓΕΝΗΣ για να τον φάει το χώμα, είναι ιδέα Υψηλή, Αθάνατος. Ελλάδα - Κύπρος - Ένωσις. Η Κύπρος είναι Ελληνική - Η Μακεδονία είναι Ελληνική".

O Τουρκοκύπριος ακτιβιστής, μέλος της πλατφόρμας Unite Cyprus, Κεμάλ Μπαϊκαλί, αναδημοσίευσε, στο Τουίτερ του, την ανάρτηση, καλώντας τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, να τοποθετηθεί κατά πόσον η κ. Σταύρου εκπροσωπεί την επίσημη θέση του κόμματος και εάν ο ίδιος υποστηρίζει αυτή τη θέση. Διερωτάται, επίσης, πώς θα αντιδράσουν οι Τουρκοκύπριοι σε αυτές τις αναφορές.

Απαντώντας, με δική του ανάρτηση στο Τουίτερ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου αναφέρει πως η ένωση δεν αποτελεί ζήτημα εδώ και δεκαετίες και ότι η μόνη του έγνοια αυτή τη στιγμή είναι η επανένωση της χώρας, εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών και η ειρηνική συμβίωση με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας.

Αντίδραση υπήρξε και από την ΝΕΔΗΣΥ, η οποία αναφέρει πως εν έτη 2019, στις κρίσιμες στιγμές που διανύει η πατρίδα, κάθε εκλελεγμένος αξιωματούχος της Κυπριακής Δημοκρατίας οφείλει να πολιτεύεται με πλήρη υπευθυνότητα. Συνθήματα, προστίθεται, προηγούμενων δεκαετιών που δεν ωφελούν σε τίποτε για την επανένωση της πατρίδας μας, παρά μόνο ρίχνουν νερό στον μύλο της Τουρκίας και δεν έχουν θέση στον ΔΗΣΥ.

Η Ελένη Σταύρου επανήλθε με νέα ανάρτηση στο Facebook, στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως το όραμα Ελλάς- Κύπρος- Ενωση, ενέπνευσε μεν τους Έλληνες της Κύπρου, οι οποίοι αυτοπροαιρέτως, επί τέσσερα χρόνια, εθυσιάζοντο, αλλά δεν αποτελεί πλέον πολιτικό στόχο.

​Το ΑΚΕΛ καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να τοποθετηθούν για τις αναφορές της Ελένης Σταύρου.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, τονίζει πως εάν η άποψη της βουλευτού του ΔΗΣΥ είναι ότι πρέπει να διαλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και να ενωθεί με την Ελλάδα, ένα σύνθημα άλλων εποχών που συνέβαλε τα μέγιστα για να οδηγηθούμε στην καταστροφή, ο πρόεδρος του κόμματός της πρέπει να απαντήσει εάν ενστερνίζεται όσα λέει η κυρία Σταύρου.

Ο κ. Στεφάνου αναφέρει ότι απαντήσεις πρέπει να δώσει και ο πρόεδρος Αναστασιάδης, καθότι η Ελένη Σταύρου είναι σύμβουλός του για γεωστρατηγικά θέματα.
Εκτός, αναφέρει ο κύριος Στεφάνου, εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ σιωπήσουν ενόψει Ευρωεκλογών, για να μαζέψουν ψήφους από την ακροδεξιά.

Σε ανάρτηση, εξάλλου, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Χρύσης Παντελίδης, μέλος της Γραμματείας του ΔΗΚΟ, αναφέρει ότι η κ. Σταύρου ενήργησε όπως το κόμμα της. Άλλα λένε στα μνημόσυνα, αναφέρει ο κ. Παντελίδης, άλλα στην τηλεόραση και άλλα στο Εθνικό Συμβούλιο.

Σύνταξη: Ρόνα Μιχαηλίδου, Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:53

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.