Κώδικα δεοντολογίας θεσπίζει το Ανώτατο

Εντός των προσεχών ημερών, το Ανώτατο Δικαστήριο θα προχωρήσει στην έκδοση κώδικα δεοντολογίας και της δικαστικής πρακτικής που θα ρυθμίζει την εξαίρεση των δικαστών, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου.

Σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο με τους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου, υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι πρόκειται για θετική εξέλιξη, ειδικά μετά τα όσα έχουν συμβεί στο χώρο της δικαιοσύνης με τις καταγγελίες του δικηγόρου, Νίκου Κληρίδη, για διαπλοκή στο Δικαστικό Σώμα.
Κυβέρνηση και δικαστές, τόνισε, οφείλουν και πρέπει να κερδίσουν το στοίχημα της εμπιστοσύνης της κοινωνίας στο δικαστικό σύστημα.
Εάν υπάρχει, πρόσθεσε, ένα δικαστικό σύστημα το οποίο αμφισβητείται, τότε δεν θα μπορέσει ποτέ να απονεμηθεί δικαιοσύνη.
Ο Ιωνάς Νικολάου είπε, ακόμη, ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης έθεσε, στη σύσκεψη, τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης αναφορικά με την αναδιοργάνωση των δικαστηρίων, τις τομές που πρέπει να γίνουν και τις μεταρρυθμίσεις, όπως αυτές έχουν προγραμματιστεί, μέσω των νομοσχεδίων που έχουν ετοιμαστεί.
Τόνισε ότι υπήρξε συναντίληψη ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό, με στόχο να μπορέσει να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα που παρατηρείται με την καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης.

Σύνταξη: Ρόνα Μιχαηλίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:56

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Η Ρωσία αναμένεται ότι φέτος θα εισπράξει επιπλέον ένα τρισεκατομμύριο ρούβλια από τις εξαγωγές υδρογονανθράκων
07:41
Τραγωδία στην Αίγυπτο: Επτά νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου με ΙΧ
07:16
Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία διακήρυξε την "πλήρη ανεξαρτησία" της από το Πατριαρχείο της Μόσχας
06:57
Την αναστολή, από την πρώτη Ιουνίου, της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και κλειστούς χώρους αποφάσισε το Υπουργικό
06:37
Νεκρός δεκαπεντάχρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη
06:17
Επιστολή ΠτΔ προς τον Ερσίν Τατάρ για υιοθέτηση ΜΟΕ με στόχο την επανέναρξη συνομιλιών στο Κυπριακό
05:53
27 Μαΐου
Ουκρανία, ενέργεια, επισιτιστική ασφάλεια, άμυνα στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου
21:57
Την παραίτηση του Τατάρ ζήτησε στα κατεχόμενα το ΡΤΚ
21:37
Παλαιστίνη: Τουλάχιστον 90 τραυματίες σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις
21:21
Κ.Ε.: Το συνολικό ποσό που θα έχει δαπανηθεί μέχρι την 31 Αυγούστου 2022 για αντιμετώπιση της ακρίβειας ανέρχεται στα €300εκ.
21:00
Στο 81,3% η εμπιστοσύνη των Ρώσων πολιτών στον Πούτιν, σύμφωνα με δημοσκόπηση
20:44
Αιχμές Αναστασιάδη προς τη διεθνή κοινότητα. Οι Τουρκικές προκλήσεις θα σταματήσουν αν επιτέλους κάποιοι ευαισθητοποιηθούν (ΒΙΝΤΕΟ)
20:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand