Εξαλλος ο Γενικός Εισαγγελέας με δημοσίευμα εφημερίδας

Την έντονη αντίδραση του Γενικού Εισαγγελέα προκάλεσε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ, σύμφωνα με το οποίο, η υπόθεση της θυγατέρας του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, έκλεισε με τις ευλογίες του Κώστα Κληρίδη. Η εφημερίδα, αναφέρει επίσης ότι ο Γενικός Εισαγγελέας γνώριζε από το 2015 για τον συμβιβασμό.

Σε γραπτή δήλωση, ο Κώστας Κληρίδης, κάνει λόγο για απέλπιδα προσπάθεια κάποιων να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Δυστυχώς, αναφέρει, στην απέλπιδα προσπάθεια κάποιων να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, διοχετεύουν στην εφημερίδα «Πολίτης» στοιχεία για εξαγωγή παραπλανητικών και αυθαίρετων συμπερασμάτων.
Τονίζει ότι σε σχέση με τις εκατοντάδες αγωγές κατόχων αξιογράφων, όταν ζητείται η απόσυρσή τους εναντίον της Δημοκρατίας για οποιονδήποτε λόγο, έδωσε οδηγίες ώστε να υπάρχει συγκατάθεση της Δημοκρατίας, μέσω του λειτουργού που χειρίζεται την κάθε υπόθεση και να μην ζητούνται χρήματα εναντίον του αποσύροντος.
Επομένως, συνεχίζει ο Κώστας Κληρίδης, ουδέποτε στις περιπτώσεις αυτές και σε άλλες παρόμοιες ζητείται η προσωπική συναίνεση του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος και δεν ενημερώνεται, είτε εκ των προτέρων, είτε εκ των υστέρων για την απόσυρση κάθε αγωγής.
Ο Γενικός Εισαγγελέας σημειώνει επίσης ότι δεν είχε, ή όφειλε να έχει γνώση της διευθέτησης της συγκεκριμένης υπόθεσης. Σύμφωνα με τον κύριο Κληρίδη, το σοβαρό θέμα που παραμένει, είναι ότι ο Πρόεδρος του Εφετείου που είχε γνώση, ούτε εξαιρέθηκε, ούτε έθεσε το θέμα ενώπιον των διαδίκων. Παράλληλα υπογραμμίζει πως, ούτε ο δικηγόρος της Τράπεζας που επίσης γνώριζε τη διευθέτηση τόσο της υπόθεσης της θυγατρός, όσο και της αδελφής του Προέδρου, ανέφερε οτιδήποτε.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Πηγή : Πολίτης

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:06

Τελευταιες Ειδησεις

27 Οκτωβρίου
Η κλιματική αλλαγή θα εκτοπίσει εκατομμύρια κατοίκους της Ανατολικής Αφρικής έως το 2050, λέει η Παγκόσμια Τράπεζα
21:41
Συνολικά 479 καταγγελίες στην Πάφο για τροχαίες παραβάσεις
20:43
Αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ΕΕ το τρίτο τρίμηνο του 2021
20:27
Ένας θάνατος και 200 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τετάρτη
19:50
Η Τεχεράνη συμφωνεί στην επανέναρξη τον Νοέμβριο των διαπραγματεύσεων για τη διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας
19:40
Αεροσκάφος της EgyptAir που εξέπεμψε σήμα κινδύνου επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Καΐρου
19:37
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε δασική πυρκαγιά παρά την Κοινότητα Λιοπετρίου
19:34
Πτώση παρουσίασε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο
19:03
Γερουσιαστής Κρις Κουνς: Η διαθρησκευτική ηγεσία του Οικουμενικού Πατριάρχη για την κλιματική αλλαγή είναι έμπνευση για όλους μας
18:35
Νέος σεισμός 3,1 βαθμών, με επίκεντρο στην περιοχή Γεράσας
18:12
Για το Κυπριακό και την τουρκική προκλητικότητα στη ανατολική Μεσόγειο συζήτησαν ΠτΔ και Βαρβιτσιώτης
17:59
Η υπόσχεση του Ουάρντα ενόψει Ομόνοιας (VIDEO)
17:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand