Πάνω από 14.500 νέοι στο πρόγραμμα DiscoverEU

Πάνω από 14.500 νέοι ηλικίας 18 ετών επιλέγησαν μεταξύ περίπου 80.000 αιτήσεων για να λάβουν την ταξιδιωτική κάρτα DiscoverEU και όσοι συμμετάσχουν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν μεταξύ 15 Απριλίου και 31 Οκτωβρίου 2019 για διάστημα έως και 30 ημερών, ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν.

Σύμφωνα με την Κομισιόν "κατά τις δύο εβδομάδες της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων που έληξε στις 11 Δεκεμβρίου 2018 περίπου 80.000 νέοι από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ εκδήλωσαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στον δεύτερο γύρο της πρωτοβουλίας DiscoverEU".

Η Κομισιόν αναφέρει ότι "μαζί με την ταξιδιωτική κάρτα, οι νέοι θα λάβουν οδηγίες πριν από την αναχώρησή τους και θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης" και "θα ενημερωθούν επίσης για τις ειδικές ευκαιρίες που θα τους προσφερθούν, όπως, για παράδειγμα, μειωμένες τιμές σε εισιτήρια μουσείων ή πολιτιστικών χώρων, συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες ή εκδηλώσεις υποδοχής από τους ντόπιους στις πόλεις που θα επισκεφθούν".

Οι κοινοτικές υπηρεσίες θα έρθουν τώρα σε επαφή με τους νικητές του δεύτερου γύρου "ώστε να μπορέσουν να κάνουν τις κρατήσεις των ταξιδιών τους. Οι νικητές θα μπορέσουν να ταξιδέψουν, μόνοι τους ή σε ομάδες το πολύ πέντε ατόμων, μεταξύ 15 Απριλίου και 31 Οκτωβρίου 2019 για διάστημα έως και 30 ημερών".

Οι περισσότεροι από αυτούς θα ταξιδέψουν με τρένο και, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, με εναλλακτικά μέσα μεταφοράς.

Ο επίτροπος Τιμπόρ Νάβρατσιτς, αρμόδιος για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό, δήλωσε σχετικά: "Με ικανοποιεί ιδιαίτερα η ανταπόκριση των νέων Ευρωπαίων στην πρωτοβουλία DiscoverEU, προκειμένου να γνωρίσουν την ήπειρό τους. Συνολικά, περίπου 180.000 νέοι από ολόκληρη την Ευρώπη εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους στο πλαίσιο των δύο γύρων το 2018· χάρη στην πρωτοβουλία αυτή, δώσαμε μέχρι στιγμής σε περίπου 30.000 νέες και νέους την ευκαιρία να εξερευνήσουν τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις της Ευρώπης και να αναπτύξουν επαφές με άλλους ταξιδιώτες, καθώς και με τις κοινότητες τις οποίες επισκέπτονται. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον που οι νέοι εξερευνούν την Ευρώπη ακολουθώντας ο καθένας την προσωπική του διαδρομή.Το DiscoverEU τους επιτρέπει να σχεδιάσουν το δικό τους ταξίδι, να μοιραστούν τις ιστορίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να κάνουν νέους φίλους".

Πηγή: ΚΥΠΕ

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:07

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
08:58
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.