Γεροσκήπου: Πανδημοτικό συλλαλητήριο Ομάδας Πρωτοβουλίας Δημοτών

Ο Δήμος Γεροσκήπου χαιρετίζει το πανδημοτικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησε χθες η Ομάδα Πρωτοβουλίας Δημοτών για την Διάσωση του Δήμου Γεροσκήπου.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, στην αίθουσα του Β’ Δημοτικού Σχολείου, εκατοντάδες δημότες διατράνωσαν την έντονη αντίθεσή τους σε σχεδιασμό που θα προβλέπει τη συνένωση του Δήμου Γεροσκήπου με τον Δήμο Πάφου, χωρίς να προηγηθεί τοπικό δημοψήφισμα.

Οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης της διοικητικής αυτονομίας του Δ. Γεροσκήπου και κατά της μετεξέλιξης της Γεροσκήπου σε ενορία ή διαμέρισμα του Δήμου Πάφου.

Οπως αναφέρεται, τη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωπος της Ομάδας Πρωτοβουλίας Δημοτών, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και κινήσεων που τάσσονται υπέρ της διατήρησης της διοικητικής αυτονομίας του Δήμου Γεροσκήπου (ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, Κ.Σ. ΕΔΕΚ, «Κίνηση Σωτηρίας της Πάφου»), εκπρόσωπος των Αποδήμων Γεροσκήπου, ενώ αναγνώστηκε μήνυμα συμπαράστασης από Τουρκοκύπριους κάτοικους της Γεροσκήπου.

Σε ομιλία του, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος Γεροσκήπου απορρίπτει την ενοποίηση με τον Δήμο Πάφου και προτείνει τη δημιουργία ενός συμπλέγματος τοπικών αρχών ή δήμου, σε συνεργασία με τις γειτονικές κοινότητες και τις κοινότητες της ανατολικής Πάφου.

Στη συγκέντρωση εγκρίθηκε σχετικό ψήφισμα στο πλαίσιο του οποίου αναφέρεται ότι οι δημότες Γεροσκήπου, υποστηρίζουν τη διατήρηση της διοικητικής οντότητας του Δ. Γεροσκήπου και ξεκαθαρίζουν προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν την αυθαίρετη συγχώνευση/διάλυσή του στο πλαίσιο εφαρμογής μιας μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως αναφέρεται.

Καλούν επίσης την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εσωτερικών, τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τα κοινοβουλευτικά κόμματα να σεβαστούν τους δημοκρατικούς θεσμούς (η σύσταση του Δήμου Γεροσκήπου έγινε μέσα από τοπικό δημοψήφισμα), την πολιτική και διοικητική αυτονομία του Δήμου Γεροσκήπου, τις βασικές αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και την Ευρωπαϊκή Χάρτα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υπογράψει και επικυρώσει.

Πηγή(ΚΥΠΕ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:07

Τελευταιες Ειδησεις

14 Μαΐου
Το Ανώτατο ακύρωσε διατάγματα σύλληψης και έρευνας εναντίον ατόμων στην υπόθεση με το βαν
10:25
Οι διαιτητές του κυπέλλου
10:20
Η Ένωση Δήμων καλεί τη νέα Βουλή, που θα σχηματιστεί να επανεξετάσει τη Μεταρρύθμιση
10:13
Ο Βαρτκές Μαχτεσιάν ανακηρύσσεται αντιπρόσωπος των Αρμενίων στη Βουλή
09:58
Τουλάχιστον 1.750 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ μέσα σε τέσσερις ημέρες
09:44
Αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για την ασφάλεια αποθηκεύσεων και εγκαταστάσεων υγραερίου
09:35
Η βραδιά του Φαμπιάνο
09:23
Δρ.Πέτρου: Δεδομένη η επιπλέον χορήγηση δόσης για όλα τα εμβόλια
09:22
Ικανοποιημένες Παπαϊωάννου και Παναγή
09:19
Η συνέντευξη του Τσέντομιρ Γιανέφσκι για τον τελικό κυπέλλο
09:15
Η συνέντευξη του Τιμούρ Κετσπάγια για τον τελικό κυπέλλου
09:13
Μέγιστος αριθμός 10 προσώπων σε οικίες και χώρους συνάθροισης, υπενθυμίζει το υπ. Υγείας
08:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand