Ζημιές και στην Πάφο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Oι έντονες καιρικές συνθήκες με σφοδρούς ανέμους και παρατεταμένη βροχόπτωση επικράτησαν καθόλη την διάρκεια της νύχτας στην επαρχία Πάφου με αποτέλεσμα να κλείσουν αρκετοί δρόμοι λόγω κατολισθήσεων και συσσώρευσης μεγάλων ποσοτήτων νερού στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, κλειστά παραμένουν τα Γεφύρια Τζιελεφού, Ζυριπιλή, Ξερού, Σαλαμιού – Γαλαταριάς και Χολετριών.

Επίσης οι δρόμοι Κελοκεδάρων – Σαλαμιούς, Νατάς – Χολέτριας, Αγίου Γεωργίου – Κιδασίου, Τραχυπέδουλας – Σαλαμιού, Κελοκεδάρων – Φυλούσας, Αγίου Γεωργίου Πέγειας προς Ακάμα, Παναγιάς – Κοιλάδας των κέδρων, Καναβιών - Σταυρού Ψώκας, Παναγιάς – Σταυρού Ψώκας και Λεμόνας – Αμαργέτης.

Κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών στο οδόστρωμα, αλλά και πτώσεις δέντρων έχουν παρατηρηθεί σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, ιδιαίτερα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές και οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε να μεταβεί σε έξι επεισόδια για πτώσεις δέντρων, σε κεντρικά σημεία της Πάφου όπως, στις οδούς Γρίβα Διγενή, Γεωργίου Χριστοφόρου, Φελλάχογλου, Ρηγαίνη αλλά και στις κοινότητες Αρόδες και Πωμού.

Στην παραλιακή περιοχή της Κάτω Πάφου προκλήθηκαν αρκετά προβλήματα λόγω της θαλασσοταραχής και των δυνατών ανέμων με αποτέλεσμα το παραλιακό μέτωπο να γεμίσει πέτρες και φύκια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών το Μονοπάτι Μελέτης της φύσης «Φαράγγι του Άβακα» έχει καταστεί εξαιρετικά επικίνδυνο για τους περιπατητές καθώς παρατηρείται έντονη διάβρωση του καταστρώματος, γι’ αυτό και θα είναι κλειστό για το κοινό.
Το Τμήμα Δασών απολογείται για τυχόν ταλαιπωρία του κοινού και θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση, μετά την αποκατάσταση των ζημιών και επαναλειτουργία του εν λόγω μονοπατιού.
Στην Επαρχία Πάφου μέχρι στιγμής έχουν υπερχειλίσει τρία φράγματα του Μαυροκόλυμπου χωρητικότητας 2 εκατομμυρίων 180 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού , της Αργάκας χωρητικότητας 990.000 κυβικών μέτρων νερού,και του Πωμού χωρητικότητας 860.000 κυβικών μέτρων νερού.

Επίσης από τις έντονες βροχοπτώσεις κατέβηκε ο ποταμός του “Αμμαθκιού” στην περιοχή Μηλιού- Γιόλους, ο οποίος περνά από την Πόλη Χρυσοχούς και καταλήγει στο κάμπινγκ.
Συνεργεία της Επαρχιακή Διοίκησης και των Δημοσίων Έργων βρίσκονται επί ποδός για τον καθαρισμό δρόμων.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:08

Τελευταιες Ειδησεις

14 Μαΐου
Βερολίνο: «Τρομοκρατικές επιθέσεις» της Χαμάς οι εκτοξεύσεις παλαιστινιακών ρουκετών εναντίον του Ισραήλ
15:26
Για "μηδενιστική πολιτική" από την αντιπολίτευση σε ότι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας κάνει λόγο η κυβέρνηση
15:00
Έντονες επικρίσεις εναντίον του ΓΓ του ΑΚΕΛ, εξαπέλυσε ο Αβέρωφ (Βίντεο)
14:45
Τέσσερις θάνατοι φορέων της ινδικής παραλλαγής του κορωνοϊού στη Βρετανία
14:30
ΓΓ ΑΚΕΛ: Ο ΠτΔ να αναλάβει πρωτοβουλίες για επανέναρξη των συνομιλιών (Βίντεο)
14:20
Ποινική υπόθεση σε σχέση με τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, βάσει πορίσματος Καλογήρου
14:17
Αναγκαία η κοπή λεύκων στην Λεωφόρο Ευρώπης - Φυτεύθηκαν 160 νέα δέντρα, λέει ο Δήμος Πάφου
14:12
Οικονομική βοήθεια ύψους 2.004.600 ευρώ για γεωργούς, ενέκρινε το Υπουργικό
13:55
Η Νομική Υπηρεσία έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία για έναρξη ανακριτικού έργου για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις
13:39
Τουρκική εταιρεία απειλεί να κόψει την παροχή ρεύματος στο Λίβανο λόγω χρεών
13:27
Πιο αποτελεσματικό το εμβόλιο της Pfizer με κενό 12 εβδομάδων μεταξύ των δόσεων
13:00
Σημαντική μείωση στο εβδομαδιαίο ποσοστό θετικότητας, δείχνει η Εθνική Αναφορά
12:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand