Υφυπουργός Τουρισμού: Η μαρίνα Αγίας Νάπας θα αναβαθμίσει τη περιοχή Αμμοχώστου

Την εκτίμηση ότι η μαρίνα Αγίας Νάπας θα αναβαθμίσει την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και το τουριστικό προϊόν της Κύπρου, εξέφρασε σήμερα ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στην μαρίνα Αγίας Νάπας όπου ξεναγήθηκε και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γιάννη Καρούσο και τον CEO της μαρίνας Σταύρο Καραμοντάνη, ο Υφυπουργός Τουρισμού είπε ότι η Κύπρος «χρειάζεται έργα» όπως τη μαρίνα και εξέφρασε «συγχαρητήρια» στον Δήμαρχο, στον επενδυτή και στην εταιρεία της μαρίνας.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η μαρίνα Αγίας Νάπας «είναι ένα έργο που θα αναβαθμίσει τη περιοχή αλλά και το τουριστικό προϊόν της Κύπρου» και σημείωσε πως το Υφυπουργείο Τουρισμού θα κάνει ό,τι μπορεί για να είναι δίπλα στην κατασκευάστρια εταιρεία.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι «είναι με ιδιαίτερη χαρά που σήμερα καλωσορίζουμε τον πρώτο Υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου, τον φίλο Σάββα Περδίο, στη μητρόπολη του κυπριακού τουρισμού την Αγία Νάπα και ιδιαίτερα στη μαρίνα, που είναι το μεγαλύτερο έργο προς υλοποίηση που υπάρχει σήμερα στη χώρα μας».

Ο κ. Καρούσος ευχήθηκε τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους του Δήμου Αγίας Νάπας «ό,τι καλύτερο στον Υφυπουργό» και σημείωσε πως «ο τουρισμός είναι η βιομηχανία, η οποία έχει αξιοποιηθεί για την επανεκκίνηση της οικονομίας της Κύπρου τόσο μετά το 1974 όσο και το 2013».

Αφού ανέφερε ότι «είμαστε μια τουριστική χώρα και όλοι μας τρέξαμε και πιέσαμε για τη δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού» σημείωσε πως το Υφυπουργείο «θα έχει συμπαραστάτες και συνεργάτες από την Αγία Νάπα ούτως ώστε να δώσουμε στον τουρισμό μας τη σημασία που του αξίζει».

Από την πλευρά του ο Σταύρος Καραμοντάνης καλωσόρισε τον Υφυπουργό Τουρισμού στην Αγία Νάπα και του ευχήθηκε «κάθε επιτυχία στο έργο του» και εξέφρασε ευαρέσκεια για το γεγονός ότι οι εξαγγελίες για δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού «έγιναν πράξεις».

Αφού ανέφερε ότι «το Υφυπουργείο Τουρισμού είναι ένα σημαντικό Υφυπουργείο για τον τουρισμό, δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη προς τους επενδυτές και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα».

Ταυτόχρονα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «έργα όπως τη μαρίνα της Αγίας Νάπας που είναι μια συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αφού είναι ένα έργο τύπου PPP δηλαδή «Public, Private Partnership». Μπορεί εμείς να παίρνουμε όλα τα ρίσκα της επένδυσης» είπε αλλά χωρίς το δημόσιο και χωρίς την τοπική αρχή αυτά τα έργα δεν μπορούν να υλοποιηθούν.

Ο κ. Καραμοντάνης ευχήθηκε στον Υφυπουργό «ό, τι το καλύτερο και να παίρνει γρήγορες αποφάσεις, έτσι ώστε να προχωρούμε γρήγορα στην εκτέλεση του έργου». Ταυτόχρονα εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η μαρίνα Αγίας Νάπας είναι από «τις πρώτες επισκέψεις» του Υφυπουργού Τουρισμού.

Αναφερόμενος στις εργασίες της μαρίνας Αγίας Νάπας είπε πως το έργο βρίσκεται σε «μία κρίσιμη καμπή, διότι» όπως εξήγησε «ευελπιστούμε ότι θα ανοίξουμε φέτος και μαζί έχουμε να πάρουμε διάφορες αποφάσεις προς την εκτέλεση του έργου. Επειδή ο σκοπός του Υφυπουργείου είναι εκτελεστικός, ευελπιστώ ότι όλα θα γίνονται πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι γίνονταν πριν σε όλα τα τμήματα των κυβερνητικών υπηρεσιών παρ’ όλο» που όπως είπε μέχρι σήμερα είχαμε με όλους μια άψογη συνεργασία.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:10

Τελευταιες Ειδησεις

16 Οκτωβρίου
Ελλάδα-κορονοϊός:2.313 νέα κρούσματα και 30 θάνατοι – Στους 361 διασωληνωμένοι
18:08
Γαλλία – Εκτός ελληνογαλλικής συμφωνίας η ΑΟΖ διευκρινίζει το Παρίσι
17:44
Η τελευταία συνάντηση Ερντογάν και Μέρκελ- Οι συμβολισμοί και τι προσδοκά ο Ερντογάν
17:29
Η Κύπρος επεξεργάζεται ήδη τις εισηγήσεις της ΕΕ σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές ηλεκτρισμού, λέει η Yπουργός Ενέργειας
16:55
Τη συμβολή των γεωργοκτηνοτρόφων της Κύπρου, εξήρε ο Υπ. Γεωργίας
16:42
Έμπρακτη η στήριξη του λειτουργήματος του δημοσιογράφου από την Κυβέρνηση, είπε ο Α. Ιωσήφ
16:12
Γαλλία: Φόρος τιμής στον εκπαιδευτικό που αποκεφαλίστηκε για τα σκίτσα του Μωάμεθ
15:42
Τα σημεία δειγματοληψίας για rapid test την Κυριακή
15:21
Βρετανία: Σε εφαρμογή σχέδιο για προστασία των βουλευτών μετά τη δολοφονία Έιμες
15:04
Κλείνει αυλαία στο κηποθέατρο και πάει Δωρό η Γιορτή του Κρασιού
14:48
A.Nεοφύτου:Η κυπριακή κοινωνία και το 2023 θα νιώθει ασφάλεια με το ΔΗΣΥ
14:14
Έκκληση του ΟΗΕ να κηρυχθεί ανακωχή στη βόρεια Υεμένη
13:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand