Χρυσαφίνης και Πολυβίου και Τριανταφυλλίδης απαντούν στις καταγγελίες Ν. Κληρίδη

Το Δικηγορικό Γραφείο Χρυσαφίνης και Πολυβίου ΔΕΠΕ με ανακοίνωση του απάντησε σήμερα στα όσα υποστηρίζει ο δικηγόρος Νίκος Κληρίδης στην επιστολή του προς τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο.

Ο κ. Κληρίδης κάνει αναφορά στην επιστολή του σε πιθανό επηρεασμό Δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε εκδικάσεις υποθέσεων της Τράπεζας Κύπρου λόγω συγγενικών και/ή εργασιακών σχέσεων που διατηρούν με το συγκεκριμένο Δικηγορικό Γραφείο. Ο κ. Κληρίδης κατονομάζει συγκεκριμένα τους νυν και πρώην δικαστές: Μ. Νικολάτο, Σ. Ναθαναήλ, Λ. Παρπαρίνο, Α. Κραμβή, Μ. Χριστοδούλου, Λ. Καουτζιάνη, Κ. Παμπαλλής, Α. Λιάτσο και Τ. Οικονόμου.

Το Γραφείο Πολυβίου αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ότι «οι ισχυρισμοί του κ. Νίκου Κληρίδη είναι ανυπόστατοι, κακόπιστοι, και, σε τελική ανάλυση, δυσφημιστικοί και απολύτως απαράδεκτοι. Η επιστολή του κ. Νίκου Κληρίδη είναι γεμάτη από ανακρίβειες και υπαινιγμούς και σαφώς προωθεί αλλότριους σκοπούς».

Περαιτέρω, αναφέρει ότι «η εν λόγω επιστολή επιχειρεί απεγνωσμένα και με αστήρικτο τρόπο να σπιλώσει το όνομα του Γραφείου μας και το όνομα και το έργο αξιόλογων δικηγόρων που απασχολήθηκαν ή απασχολούνται σε αυτό και οι οποίοι τυγχάνει να έχουν συγγένεια με μέλη του Δικαστικού Σώματος. Το περιεχόμενο και οι ισχυρισμοί της επιστολής Κληρίδη απορρίπτονται πλήρως και όλα τα νομικά δικαιώματα του Γραφείου μας και των μελών του σε σχέση με τους υπό κρίση ισχυρισμούς επιφυλάσσονται».

Ο Νίκος Κληρίδης αναφέρθηκε και στη σχέση συγγένειας του Χρ. Τριανταφυλλίδη με τη σύζυγο του Π. Πολυβίου, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο δικηγόρος Χρίστος Τριανταφυλλίδης δικηγορούσε για δεκαετίες ενώπιον του πατρός του τέως Προέδρου Ανωτάτου Δικαστηρίου Μιχαλάκη Τριανταφυλλίδη. Ο κ. Τριανταφυλλίδης σε ανακοίνωση τονίζει ότι το επίπεδο της επιστολής Κληρίδη και τα κίνητρα της είναι ανάξια σχολιασμού. Σε επιστολή του στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο κύριος Τριανταφυλλίδης σημειώνει ότι είναι υποχρεωμένος να απαντήσει καθότι η επιστολή αναφέρεται κατά τρόπο μειωτικό και προσβλητικό στον αποβιώσαντα πατέρα του, Μιχαλάκη Τριανταφυλλίδη.

Ο Κρις Τριανταφυλλίδης ζητεί από τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου οπως παραπέμψει τον Νίκο Κληρίδη ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου για να στοιχειοθετήσει τα αναφερόμενα στον ίδιο αλλά και τον αποβιώσαντα πατέρα του. Ο κύριος Τριανταφυλλίδης αναφέρει ότι ο Νίκος Κληρίδης επιχειρεί να εκμεταλλευθεί μια κοινωνία η οποία αμφισβητεί τα πάντα, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως σταυροφόρο και να υπερασπιστεί τον αδελφό του, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στον ευαίσθητο θεσμό της δικαιοσύνης.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:10

Τελευταιες Ειδησεις

24 Οκτωβρίου
Σημαντική νίκη για το ΑΠΟΕΛ
20:49
Η ΕΝΑΒ κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ, πρώτη νίκη για Προοδευτικό
20:45
Εκκωφαντική πεντάρα για τη Λίβερπουλ που διέσυρε τη Γιουνάϊτεντ
20:30
Επιστροφή στις νίκες για τον Απόλλωνα
20:06
Νικήτρια στο ελ κλάσικο η Ρεάλ
19:16
Τριάρα και κορυφή για την ΑΕΚ
19:04
Δύο ισοπαλίες στη Β' κατηγορία
17:39
8ος στο παγκόσμιο της Ιαπωνίας ο Ηλίας Γεωργίου (βίντεο)
17:27
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 25 Οκτωβρίου 2021
17:21
Καδής: Στόχος να στηριχθούν όλοι οι πυρόπληκτοι της Ορεινής Λεμεσού και Λάρνακας
16:07
Αυτές είναι οι αποφάσεις του έκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου της ΕΔΕΚ
15:54
Αεροπορική επιδρομή στο δυτικό Τιγκράι εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Αιθιοπίας
15:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand