Εκστρατεία ενημέρωσης των γιατρών ανέλαβε ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας

Το ίδιο εικοσιτετράωρο που άλλη μία επιστημονική εταιρεία ιατρών, η Κυπριακή Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας, απαρνήθηκε το ΓεΣΥ, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας επιστρατεύει κάθε επικοινωνιακό μέσο προκειμένου να ενημερώσει τους γιατρούς για το ΓεΣΥ, με απώτερο στόχο στις 21 Ιανουαρίου, όταν θα ανοίξουν οι κατάλογοι, να προσέλθουν γιατροί για να εγγραφούν.

Σήμερα, ο ΟΑΥ με ολοσέλιδες διαφημίσεις στον ημερήσιο Τύπο ενημερώνει όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο σύστημα ως προσωπικοί ιατροί για παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και παραθέτει απαντήσεις σε 10 βασικά ερωτήματα για την σωστή ενημέρωση τους, όπως σημειώνεται στις εν λόγω καταχωρήσεις.

​Παραθέτει απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως:

Με ποιον τρόπο θα αμείβονται οι Προσωπικοί Ιατροί του ΓεΣΥ και πότε θα τους καταβάλλεται η αμοιβή τους; Απαντά επίσης και στα ερωτήματα εάν αλλάζει ο τρόπος που σήμερα δραστηριοποιείται ο ιατρός, εάν έχει δικαίωμα ο δικαιούχος να αλλάξει τον προσωπικό ιατρό του, και πως γίνεται η εγγραφή δικαιούχων στον κατάλογο του προσωπικού ιατρού.
Η εγγραφή των προσωπικών ιατρών αρχίζει σε οκτώ ημέρες και ο ΟΑΥ στο πλαίσιο της εκστρατείας του για ενημέρωση, διοργανώνει και δωρεάν σεμινάρια για τους γιατρούς, σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο, από τις 17 Ιανουαρίου μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου.
Πέραν των πιο πάνω, ο ΟΑΥ λειτουργεί και Κέντρο Εξυπηρέτησης για το ΓεΣΥ με το οποίο μπορούν να επικοινωνούν ενδιαφερόμενοι ιατροί τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, για να συμβληθούν με το ΓεΣΥ.
"Σε περίπτωση κατά την οποία το κράτος ενεργώντας απειλητικά, καταφύγει σε μαζική ροή γιατρών από το εξωτερικό με σκοπό την εκβιαστική εφαρμογή του ΓεΣΥ ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος δύναται να αρνηθεί να τους εκδώσει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, δήλωσε στο Ρικ ο αντιπρόεδρος του ΠΙΣ Μάριος Καραϊσκάκης, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι κάτι που ορίζεται από το Νόμο ως δικαιοδοσία του Ιατρικού Συλλόγου". Ο κύριος Καραϊσκάκης ανέφερε επίσης ότι ο ΠΙΣ, μέχρι στιγμής δεν έχει αρνηθεί σε κανέναν γιατρό την έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Θα το πράξει, όμως, όπως είπε, σε περίπτωση κατά την οποία το ιατρικό επάγγελμα βρεθεί σε κίνδυνο.

Η Συμμαχία Πολιτών με ανακοίνωση της κάνει λόγο για συντονισμένη προσπάθεια υπόσκαψης του ΓεΣΥ και εξαγγέλλει ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα καταθέσει πρόταση Νόμου για την αλλαγή του Περί εγγραφής Ιατρών Νόμου, ώστε να περιοριστεί ο ρόλος του ΠΙΣ στην αδειοδότηση νέων γιατρών, με στόχο να καταστεί δυνατή η μετάκληση γιατρών από την Ελλάδα για να εγγραφούν στο ΓΕΣΥ.
Για την ώρα πάντως και παρά τις πυρετώδεις προσπάθειες του ΟΑΥ για ενημέρωση των γιατρών,18 από τις περίπου 40 επιστημονικές εταιρείες των ιατρών της Κύπρου είπαν "όχι" στο ΓεΣΥ. Μόνο δύο ιδιωτικά νοσηλευτήρια εξέφρασαν πρόθεση να συμβληθούν στο νέο σύστημα υγείας.

Πηγή: ΡΙΚ Τηλεόραση 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:11

Τελευταιες Ειδησεις

15 Οκτωβρίου
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αμερικανικό αντιτορπιλικό προσπάθησε να παραβιάσει τα χωρικά της ύδατα
21:52
Εκτοξεύτηκε η δεύτερη επανδρωμένη αποστολή για τον διαστημικό σταθμό Tiangong
21:51
ΗΠΑ: Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον αναρρώνει στο νοσοκομείο από μια λοίμωξη
21:49
Υπό την αντιτρομοκρατική οι έρευνες για τ η δολοφονία του Βρετανού βουλευτή σερ Ντέιβιντ Έιμες
21:07
Σύστημα πληρωμών στο μετρό της Μόσχας με βάση αναγνώριση προσώπου
20:36
Την αποτροπή της παράτυπης μετανάστευσης σε ΕΕ και Κύπρο, συζήτησε η Γιόχανσον στην Τουρκία
20:32
142 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Παρασκευή, κανένας θάνατος
19:57
Κοινό ανακοινωθέν ΗΠΑ-Ελλάδας για τον στρατηγικό διάλογο, αναφορά και σε Κύπρο
19:29
Η Κυπριακή Δημοκρατία υπέβαλε στην ΕΕ το Σχέδιο Δημοσιονομικού Προγράμματος 2022
18:57
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Τάλα
18:31
Κέρδη παρουσίασε την Παρασκευή το ΧΑΚ, εβδομαδιαία πτώση
18:28
Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Τάλα, ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand