ΥΠΕΞ: Βασικός πυλώνας της εξωτερικής πολιτικής μας η ανάδειξη του ρόλου της ΚΔ στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο

Ένας από τους βασικούς πυλώνες της εξωτερικής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η ανάδειξη του ρόλου της στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο και η προστιθέμενη αξία που μπορεί να έχει η Κύπρος για τη διεθνή κοινότητα στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στην περιοχή, είπε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών ερωτηθείς για τις επαφές που θα έχει στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, είπε ότι «ένας από τους βασικούς πυλώνες της εξωτερικής μας πολιτικής είναι η ανάδειξη του ρόλου μας στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο, η προστιθέμενη αξία που η χώρα μας μπορεί να έχει για τη διεθνή κοινότητα στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στην περιοχή που, όπως γνωρίζετε, έχουν επιπτώσεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, πέραν των επιπτώσεων σε περιφερειακό επίπεδο.
Είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο που έχουν διευθετηθεί συναντήσεις με ομολόγους μου από την Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ομάν, το Κατάρ, τη Συρία, το Ιράκ, το Μαρόκο, την Αλγερία, την Παλαιστίνη και την Τυνησία.
Είναι, επίσης, μέσα σε αυτό το ίδιο πλαίσιο που θα συναντηθώ με τον ΓΓ της Ένωσης για τη Μεσόγειο, τον ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου, τον Ειδικό Συντονιστή των ΗΕ για το Μεσανατολικό, τα στελέχη του Αμερικανο-εβραϊκού Συμβουλίου, ενώ θα συμμετέχω σε κλειστά συνέδρια που διοργανώνονται για τη Μέση Ανατολή, σε συναντήσεις της ΕΕ για τις εξελίξεις στη Συρία και τη Λιβύη και σε δείπνο εργασίας που διοργανώνει ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών για τις διατλαντικές σχέσεις".
Ο Υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι "σε όλες αυτές τις συναντήσεις θα έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω τον ρόλο που η Κυπριακή Δημοκρατία διαδραματίζει στην περιοχή, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, είτε σε διμερές είτε σε πολυμερές επίπεδο, αλλά και να εκφράσω την ετοιμότητα της χώρας μας να συμμετέχει ουσιαστικά, ως κράτος της περιοχής και κράτος μέλος της ΕΕ, στην αντιμετώπιση των όποιων κοινών προκλήσεων».

Πηγή: ΓΤΠ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:35

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
ΥΠΕΞ:Η τετραμερής αναδεικνύει τον ρόλο της Κύπρου, ικανοποίηση για αποτελέσματα
11:45
Tην ανάγκη στήριξης από πλευράς Βερολίνου στην άτυπη πενταμερή τονίζει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ
11:27
​Το Κυπριακό μεταξύ των θεμάτων τα οποία συζήτησαν Ζοζέπ Μπορέλ και ΓΓ του ΟΗΕ
11:08
Πορεία διαμαρτυρίας στο Προεδρικό με αίτημα την κατάργηση του πέναλτι του 12% στις συντάξεις
10:44
OKYΠΥ: Τα τελευταία τρία 24ωρα γίνονται περισσότερες εισαγωγές ασθενών από τα εξιτήρια
10:39
Ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για εκτόξευση ρουκέτας
10:09
Λοττίδου: Bασικοί πυλώνες της εγκληματικής αμέλειας εναντίον του Στυλιανού οι υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας και η Αστυνομία
09:45
Καταγγέλθηκαν 147 πολίτες και ένα υποστατικό για παράβαση των μέτρων για τον Covid- 19
09:10
Μπράβο στον Τσαβούσογλου για τις απαντήσεις στον Δένδια, είπε ο Τατάρ
08:41
Το Συμβούλιο Ασφαλείας υποστηρίζει ομόφωνα την πρόοδο της Λιβύης
08:31
CIA: Σχεδίασε τη δολοφονία του Ραούλ Κάστρο το 1960, αποκαλύπτουν αποχαρακτηρισμένα έγγραφα
08:10
Τα σημεία για rapid test το Σάββατο 17 Απριλίου
07:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand