Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, το πρωί από το Λονδίνο για τη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και θα έχει επαφές στο περιθώριο της με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας των ΗΠΑ, εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, καθώς και με μέλη της κυπριακής παροικίας.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα αφιχθεί στη Νέα Υόρκη σήμερα (στις 7μμ ώρα Κύπρου) θα παρακαθίσει αύριο 23 Σεπτεμβρίου σε δείπνο με μέλη της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής.

Στις 24 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ και στη συνέχεια, στο χώρο των ΗΕ, θα έχει συναντήσεις με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων χωρών που συμμετέχουν στη Συνέλευση.
Αργότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο.
Το βράδυ, ο Πρόεδρος και η σύζυγος του κα Άντρη Αναστασιάδη θα παραστούν στη δεξίωση που παραθέτει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η σύζυγος του.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει ο ΓΓ του ΟΗΕ για τους αρχηγούς κρατών και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνέλευσης.
Ο Πρόεδρος θα έχει στη συνέχεια συνάντηση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄, ακολούθως με τον Πρόεδρο της Αλβανίας κ. Ίλιρ Μέτα, και αργότερα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Σεργκέι Λαβρόφ.
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει ο ΓΓ των ΗΕ προς τιμή των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων.
Το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρακαθίσει σε πρόγευμα εργασίας με την ηγεσία της Αμερικανο-εβραϊκής Επιτροπής (AJC).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ στις 27 Σεπτεμβρίου, ενώ αργότερα την ίδια μέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τους Μονίμους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Το βράδυ ο Πρόεδρος θα παραστεί στο ετήσιο επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας Οργανώσεων Κυπρίων Αμερικής.

Στις 28 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση στα ΗΕ, με τον ΓΓ του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες.  Αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει στις εργασίες του επιχειρηματικού φόρουμ Capital Link.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους αμερικανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη στις 29 Σεπτεμβρίου.
Στις ΗΠΑ, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών, Ενέργειας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και η Υφυπουργός Ναυτιλίας.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:35

Τελευταιες Ειδησεις

08 Δεκεμβρίου
Επαφή κρούσματος ο Γκουτέρες. Θα τεθεί σε απομόνωση για μερικές ημέρες
07:14
Aστυνομία: Συνέλαβε   41χρονο κάτοικο Λευκωσίας για το Κορωνοπάρτι της Ίννειας
07:09
Εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας και οι εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο στην συνάντηση Μητσοτάκη – Πούτιν στο Σότσι
06:45
ΗΠΑ : Η Βουλή των Αντιπροσώπων εγκρίνει σχέδιο νόμου για την αύξηση του ορίου του χρέους, το στέλνει στη Γερουσία
06:42
Σε δύσκολη θέση η Ντάουνινγκ Στριτ μετά από αποκαλύψεις για πάρτι εν μέσω lockdown
06:37
ΚΟΑ : Τι ισχύει για γυμναστήρια και σχολές χορού
06:32
ΠΟΥ: «Δεν υπάρχει λόγος» να αμφιβάλουμε ότι τα εμβόλια προστατεύουν από την Όμικρον
06:25
Εγγυήσεις ότι το ΝΑΤΟ δεν θα διευρυνθεί προς ανατολάς ζήτησε o Πούτιν από τον Μπάιντεν
06:24
Μπάιντεν: Οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία αν κλιμακώσει την κατάσταση στην Ουκρανία
06:18
07 Δεκεμβρίου
Διεθνές Δικαστήριο: Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν πρέπει να σταματήσουν «την επιδείνωση» της διαφοράς τους
21:51
Φον ντερ Λάιεν: Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε απέναντι σε αυτούς που εργαλειοποιούν τις ελπίδες και τις ζωές των ανθρώπων
21:19
Γαλλία: Σχεδόν το 80% των παιδιών άνω των 12 ετών στη Γαλλία έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19
21:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand