Ολα είναι ανοικτά και πιθανά στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό

"Ολα είναι ανοικτά και πιθανά στη Νέα Υόρκη", ως εξέλιξη στο Κυπριακό, εκτιμούν ενημερωμένες πηγές. Ενδεικτικό της ρευστότητας των πραγμάτων, είναι το γεγονός ότι αρμόδιες πηγές δεν αποκλείουν , εάν ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών το κρίνει, να καλέσει ακόμη και κοινή συνάντηση εκπροσώπων όλων των μερών που συμμετείχαν στις διασκέψεις για την Κύπρο.

Αναφορικά με τα εναλλακτικά σενάρια που ετοιμάζει η κυβέρνηση, σε ενδεχόμενη αρνητική εκτίμηση του γενικού γραμματέα, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο ΡΙΚ ότι (γραφικό)"η πρόταση της Λευκωσίας, που έτυχε επεξεργασίας, για να κατατεθεί εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, είναι τέτοια που θα είναι πολύ δύσκολο να την απορρίψει η τουρκική πλευρά, καθώς θα καταδείξει κακή βούληση''.
Η ερχόμενη εβδομάδα θα διαμορφώσει εξελίξεις όχι μόνον με όσα θα λάβουν χώρα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και με το αποτέλεσμα που θα έχει η συνάντηση της καγκελαριου της Γερμανίας με τον πρόεδρο της Τουρκίας, στο Βερολίνο, στις 28 του μηνός. Με την Τουρκία να προσπαθεί να προσεγγίσει εκ νέου τους Ευρωπαιους, λόγω της οικονομικής κρίσης που την ταλανίζει, αναζητώντας ως σωσίβιο μια συμφωνία για την τελωνειακή τους ενωση. Σύμφωνα με πηγές που εχουν ανοικτό κανάλι επικοινωνίας με το Βερολίνο , στη συνάντηση, από γερμανικής πλευράς θα τεθεί και το Κυπριακό, σε σχέση με δυο από τους έξι άξονες του πλαισίου Γκουτέρες:(γραφικό)"Για το θέμα των εγγυήσεων αναμένεται να τονιστεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντίθετη με εγγυήσεις τρίτου κράτους, σε μια λύση του Κυπριακού. Και για το θέμα της λεγόμενης ισότιμης μεταχείρισης Τούρκων υπηκόων στην Κύπρο, αριθμητικά, έναντι των Ελλήνων, οι οποίοι είναι Ευρωπαίοι πολίτες, αναμένεται να μεταφερθεί η θέση ότι δεν μπορεί να ισχύσει, καθότι η Τουρκία δεν είναι μέλος της ΕΕ".
Αναφορικά με τα πολυμερή διακρατικά σχήματα πέραν της συμμετοχής Γαλλίας και Γερμανίας, οι πληροφορίες του ΡΙΚ αναφέρουν ότι σημαντικό βήμα θα γίνει σύντομα και με τους Αμερικανούς. Για τη συνεργασία της Κύπρου - Γαλλίας σε διμερές επίπεδο, και τις πληροφορίες περί δημιουργίας γαλλικής βάσης σε κυπριακό έδαφος, ενημερωμένες πηγές ανέφεραν στο ΡΙΚ ότι η συνεργασία δεν θα αφορά παραχώρηση μόνιμης βάσης κυριότητας των Γάλλων, αλλά η φόρμουλα που συζητείται είναι να υπάρξουν "ενισχυμένες διευκολύνσεις από την Κυπριακή Δημοκρατία, όχι κατ' ανάγκη σε υφιστάμενες υποδομές".

Ρεπορτάζ: Στέλλα Μιχαήλ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:36

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.