Έλληνας Πρέσβης: Κοινή πορεία και στόχοι Ελλάδας και Κύπρου

Ελλάδα και Κύπρος έχουν μια κοινή πορεία και κοινούς στόχους που ξεκινούν μέσα από τους κοινούς αγώνες του παρελθόντος, ανέφερε σήμερα ο Έλληνας Πρέσβης, Ηλίας Φωτόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε το πρωί επίσκεψη στο Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, στην Παλώδια της επαρχίας Λεμεσού.

Μιλώντας στα μέλη του ΔΣ του Μελάθρου, ο κ. Φωτόπουλος είπε πως οι διαχρονικές σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου συνεχίζονται και εμβαθύνονται "σε μια χρονική περίοδο που συντελούνται διεθνείς αλλαγές και οφείλουμε - και αυτό κάνουμε - να παίξουμε ένα σημαντικό ρόλο στην περιοχή, παρά το ότι η Κύπρος αυτή τη στιγμή είναι διαιρεμένη και υπό τουρκική κατοχή".

Οι χώρες μας, συνέχισε, έχουν ξεκινήσει μια πολιτική συνεργασιών με χώρες της περιοχής, με κύριο στόχο την ευημερία των λαών της περιοχής, την ασφάλεια και τη σταθερότητα και τόνισε ότι "αυτό δείχνει ότι έχουμε και κοινή πορεία και κοινούς στόχους, που ξεκινάνε μέσα από τους κοινούς αγώνες του παρελθόντος".

Ο Έλληνας Πρέσβης εξήρε το έργο που επιτελεί το Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, τόσο μέσω του Κέντρου Αποκατάστασης, όσο και της Στέγης Ηλικιωμένων και διαβεβαίωσε ότι η στήριξη της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι δεδομένη.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Μελάθρου, Θεοφάνης Παναγιώτου, ευχαρίστησε τον κ. Φωτόπουλο για την παρουσία του και για το διαχρονικό ενδιαφέρον της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία όπως υπενθύμισε, στήριξε ηθικά και οικονομικά την ίδρυση του.

"Το Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ είναι εδώ για να θυμίζει όχι μόνο τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ για Ένωση με την μητέρα πατρίδα και όλους τους κοινούς μας αγώνες για ελευθερία, αλλά για να προσφέρει θαλπωρή, περίθαλψη και αποκατάσταση στους πάσχοντες συνανθρώπους μας", συμπλήρωσε.

Υπενθύμισε δε πως, σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για όσους εξ Ελλάδος αγωνίστηκαν και έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Κύπρο, το Μέλαθρον έχει περιλάβει στους δικαιούχους για περίθαλψη, τις συζύγους και τα τέκνα τους.


Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Μελάθρου επέδωσε στον Έλληνα Πρέσβη αναμνηστική πλακέτα για την επίσκεψη του, ενώ ακολούθησε ξενάγηση στο Κέντρο Αποκατάστασης και σύσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:36

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.