ΥΠΕΞ: Δεν θα συμμετάσχουμε στο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, ένδειξη αδυναμίας οι απειλές Τσαβούσογλου

Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ενδιαφέρεται να δημιουργεί εντυπώσεις και δεν θέλει να συμμετάσχει στο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, όσον αφορά τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σχολίαζε αναφορές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην εφημερίδα "Τα Νέα", ότι θα ήταν καλή ιδέα για τις δύο πλευρές και τους εγγυητές να συζητήσουν ανεπίσημα τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν και να συμφωνήσουν επακριβώς στα θέματα που θα διαπραγματευτούν.
Ο κύριος Χριστοδουλίδης επεσήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, για την οποία θα κριθούν όλοι εάν πραγματικά επιθυμούν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις από εκεί που είχαν τερματιστεί στο Κραν Μοντάνα.
Είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα αναμένει τα αποτελέσματα των επαφών της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα, Τζειν Χολ Λουτ με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της Βρετανίας και την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ολοκληρωθεί η διαδικασία, η οποία, πρόσθεσε, θα κρίνει εάν πραγματικά επιθυμούν όλοι λύση του Κυπριακού.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι θα δημιουργηθούν προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών, εάν όλοι ανταποκριθούν με τον τρόπο που τοποθετήθηκε ο πρόεδρος Αναστασιάδης στη συνάντηση με την κυρία Λουτ.
Για τις απειλές Τσαβούσογλου για τα ενεργειακά, είπε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές, από όποιον και αν προέρχονται, αποτελούν ένδειξη αδυναμίας.
Εμείς, τόνισε ο κύριος Χριστοδουλίδης, δεν πρόκειται να υποκύψουμε ούτε μέσω απειλών ούτε μέσω μεγαλόστομων δηλώσεων ούτε κινήσεων εντυπωσιασμού, επισημαίνοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά συνεχίζει την απρόσκοπτη υλοποίηση των ενεργειακών σχεδιασμών της.

Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:51

Τελευταιες Ειδησεις

27 Μαΐου
Ουκρανία, ενέργεια, επισιτιστική ασφάλεια, άμυνα στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου
21:57
Την παραίτηση του Τατάρ ζήτησε στα κατεχόμενα το ΡΤΚ
21:37
Παλαιστίνη: Τουλάχιστον 90 τραυματίες σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις
21:21
Κ.Ε.: Το συνολικό ποσό που θα έχει δαπανηθεί μέχρι την 31 Αυγούστου 2022 για αντιμετώπιση της ακρίβειας ανέρχεται στα €300εκ.
21:00
Στο 81,3% η εμπιστοσύνη των Ρώσων πολιτών στον Πούτιν, σύμφωνα με δημοσκόπηση
20:44
Αιχμές Αναστασιάδη προς τη διεθνή κοινότητα. Οι Τουρκικές προκλήσεις θα σταματήσουν αν επιτέλους κάποιοι ευαισθητοποιηθούν (ΒΙΝΤΕΟ)
20:26
Αμελητέα άνοδος στο ΧΑΚ την Παρασκευή, σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη
20:12
Βίαιη κατάληψη δύο πλοίων ελληνικής σημαίας στον Περσικό Κόλπο - Διάβημα Ν. Δένδια στο Ιράν
19:51
Ευρείας κλίμακας επιχείρηση της ΥΚΑΝ στη Λεμεσό. Εντοπίστηκαν 6,5 κιλά κοκαΐνης
19:37
Σε συμφωνία για κατάργηση του ορυκτού άνθρακα στην ηλεκτροπαραγωγή κατέληξαν οι χώρες της G7
19:19
Νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης πόνου προσφέρει η «Αροδαφνούσα»
18:52
Στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαυρογιάννη επικύρωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ
18:09
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand