ΥΠΕΞ: Δεν θα συμμετάσχουμε στο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, ένδειξη αδυναμίας οι απειλές Τσαβούσογλου

Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ενδιαφέρεται να δημιουργεί εντυπώσεις και δεν θέλει να συμμετάσχει στο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, όσον αφορά τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σχολίαζε αναφορές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην εφημερίδα "Τα Νέα", ότι θα ήταν καλή ιδέα για τις δύο πλευρές και τους εγγυητές να συζητήσουν ανεπίσημα τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν και να συμφωνήσουν επακριβώς στα θέματα που θα διαπραγματευτούν.
Ο κύριος Χριστοδουλίδης επεσήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, για την οποία θα κριθούν όλοι εάν πραγματικά επιθυμούν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις από εκεί που είχαν τερματιστεί στο Κραν Μοντάνα.
Είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα αναμένει τα αποτελέσματα των επαφών της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα, Τζειν Χολ Λουτ με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της Βρετανίας και την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ολοκληρωθεί η διαδικασία, η οποία, πρόσθεσε, θα κρίνει εάν πραγματικά επιθυμούν όλοι λύση του Κυπριακού.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι θα δημιουργηθούν προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών, εάν όλοι ανταποκριθούν με τον τρόπο που τοποθετήθηκε ο πρόεδρος Αναστασιάδης στη συνάντηση με την κυρία Λουτ.
Για τις απειλές Τσαβούσογλου για τα ενεργειακά, είπε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές, από όποιον και αν προέρχονται, αποτελούν ένδειξη αδυναμίας.
Εμείς, τόνισε ο κύριος Χριστοδουλίδης, δεν πρόκειται να υποκύψουμε ούτε μέσω απειλών ούτε μέσω μεγαλόστομων δηλώσεων ούτε κινήσεων εντυπωσιασμού, επισημαίνοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά συνεχίζει την απρόσκοπτη υλοποίηση των ενεργειακών σχεδιασμών της.

Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:51

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.