Στα σχολεία αύριο οι εκπαιδευτικοί- Χαμπιαούρης: Η κυβέρνηση έβαλε νερό στο κρασι της και διαφοροποίησε τις αποφάσεις της 4ης Ιουλίου

Κανονικά θα παρουσιασθούν οι καθηγητές, αύριο στα σχολεία, παρά το αδιέξοδο στον τομέα της εκπαίδευσης. Δεν θα εκτελούν, ωστόσο, εξωδιδακτικά καθήκοντα, ύστερα από οδηγίες των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.

ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ ενημέρωσαν τον Σύνδεσμο Διευθυντών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης για την κατάσταση, αλλά και για τα μέτρα που θα θέσουν σε εφαρμογή.
Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους, σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, διευκρίνησε ότι το διδακτικό έργο θα διεξάγεται κανονικά, προσθέτοντας ότι εκκρεμεί το θέμα της εξουσιοδότησης για λήψη απεργιακών μέτρων. Γι αυτό, πρόσθεσε, την Τετάρτη θα στηθούν κάλπες σε όλα τα σχολεία, με βάση τον νόμο περί απεργιών.
Ο κύριος Σωκράτους επανέλαβε τη θέση ότι η ρίζα του προβλήματος είναι οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και ζήτησε την απόσυρσή τους.
Από πλευράς ΠΟΕΔ, αναφέρθηκε ότι παραμένουν σε ισχύ οι αποφάσεις που έλαβε προ ημερών το Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης.Την Τετάρτη θα ενημερωθούν οι δάσκαλοι για τα μέτρα που έχουν ήδη προαποφασιστεί και θα κληθούν να εξουσιοδοτήσουν το Συμβούλιο της ΠΟΕΔ να προχωρήσει στην εφαρμογή τους.

Yπουργός Παιδείας


Αξιον απορίας χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, τη δημιουργία έντασης, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να ληφθούν οποιαδήποτε μέτρα αντίδρασης. Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, είπε ότι η Κυβέρνηση έχει βάλει νερό στο κρασί της και διαφοροποίησε τις αποφάσεις της τετάρτης Ιουλίου με τέτοιο τρόπο ώστε να δίδει έξοδο στην κρίση μέσα από τον διάλογο.

Σύνταξη: Μαρία Λουκαϊδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:51

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Θα βελτιώσουν τα οδοφράγματα και θα ζητήσουν διάνοιξη κι άλλων, δήλωσε ο Ουστέλ
21:00
Αύξηση 1% στην ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τις αναφορές Κριστίν Λαγκάρντ
20:30
Διακοπή ανεφοδιασμού με φυσικό αέριο των επαρχιών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ λόγω ζημιών από ρωσικούς βομβαρδισμούς
20:28
Πρόοδος για Κύπρο σε σχέση με ΕΕ όσον αφορά τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης για εξάλειψη της φτώχειας, την προστασία της ζωής στη ξηρά και την υγεία
20:15
Αντιδράσεις μετά την δημοσιοποίηση του πρωτοκόλλου οικονομικής συνεργασίας Τουρκίας – ψευδοκράτους
20:10
Στα 57 τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στο Ην. Βασίλειο
20:00
Υπό τετραήμερη κράτηση 24χρονος για υπόθεση διάρρηξης και κλοπής κατοικίας στην Πάφο
19:45
Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Μπόρις Τζόνσον με ποτό στο χέρι κατά τη διάρκεια «κορωνοπάρτι» στην Ντάουνινγκ Στριτ
19:26
Φτάνει απόψε στο Ισραήλ ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου
19:25
Νίκος Αναστασιάδης: Ανάγκη εντατικοποίησης των διπλωματικών προσπαθειών προς την κατεύθυνση επίτευξης κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία
19:15
Τουρκική προεδρία: Αναμένουμε συγκεκριμένες εγγυήσεις από τη Σουδία
19:15
Φάρμα με ζώα προστατεύθηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε στην κτηνοτροφική περιοχή Αραδίππου
19:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand