Καμιά θετική εξέλιξη στο θέμα της εκπαίδευσης

Μετωπική είναι πλέον η σύγκρουση Κυβέρνησης – Εκπαιδευτικών και όπως όλα δείχνουν αναπόφευκτη είναι η λήψη απεργιακών μέτρων, μετά τη χθεσινή απόρριψη της πρότασης για άρση του αδιεξόδου από το Προεδρικό.

Σε ανάρτησή του στο facebook, λίγη ώρα μετά την απόρριψη της πρότασης, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους τόνισε ότι η αξιοθρήνητη, υπεροπτική και αλαζονική αρνητική απάντηση τους θα έχει σκληρή απάντηση. Συνεχίζοντας σε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, σημείωσε ότι η γεμάτη αναλήθειες, ειρωνεία και έμμεσες απειλές απάντηση τους θα έχει την ανάλογη απάντηση. Τα Διοικητικά Συμβούλια, κατέληξε, θα απαντήσουν με απεργιακά μέτρα που θα αποφασίσουν όλοι μαζί συντονισμένα και με πλάνο.

Αργότερα, σε ανάρτηση επίσης στο facebook, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, κάνοντας αναφορά στην απαντητική επιστολή της Κυβέρνησης, παράθεσε την απορριπτική γραμμή η οποία αναγράφει «... Ως εκ τούτου η πρότασή σας θεωρείται αθέτηση των όσων συμφωνήθηκαν και επομένως, είναι απορριπτέα».
Για την Κυβέρνηση, τόνισε ο κύριος Φυλακτού, η Παιδεία και το Δημόσιο Σχολείο, έχει καταντήσει επικοινωνιακή πολιτική αποπροσανατολισμού και προπαγάνδας. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, πρόσθεσε, συνεχίζουν ενωμένες για τον αγώνα διαρκείας, όπως τον αποκάλεσε.
Τα συλλογικά όργανα των συντεχνιών ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, θα συνέλθουν σήμερα σε προκαθορισμένες συνεδρίες, προκειμένου να αξιολογήσουν τα νέα δεδομένα που έχουν ενώπιων τους και να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Εξάλλου με δηλώσεις χθες βράδυ στο ΡΙΚ και αναφερόμενος στην απόρριψη της πρότασης των εκπαιδευτικών οργανώσεων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου,
είπε ότι επί της ουσίας η εισήγηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων αθετεί τα όσα συμφωνήθηκαν στις έξι Σεπτεμβρίου, ύστερα από πολύωρες διαβουλεύσεις και γι’ αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Τόνισε ότι η Κυβέρνηση, με βάση τη νομοθεσία, οφείλει να προασπίσει το δικαίωμα στην Παιδεία και το δημόσιο συμφέρον και καλεί τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να τιμήσουν τη συμφωνία της έκτης Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αρχίσει ο κυρίως διάλογος για την ποιότητα στην εκπαίδευση και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:45

Τελευταιες Ειδησεις

12 Μαΐου
Βαθιά ανησυχία εκφράζει το ΥΠΕΞ για την κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή
08:54
Oι ασθενείς covid-19 με νευρολογικά συμπτώματα έχουν εξαπλάσια πιθανότητα να πεθάνουν σύμφωνα με διεθνή μελέτη
08:49
Το αρχηγείο της αστυνομίας στη Λωρίδα της Γάζας καταστράφηκε.
08:30
Παγκόσμιο ρεκόρ εμβολιασμού κατά της covid στο Ναουρού
08:25
Πού να εξεταστείτε σήμερα Τετάρτη
08:18
Πώς αντιδρούν ΗΠΑ, Καναδάς, Γερμανία στις συγκρούσεις Ισραηλινών - Παλαιστινίων
08:13
Προειδοποίηση Νετανιάχου
06:57
Το απόλυτο χάος στη Μέση Ανατολή.Ρουκέττες εκρήξεις και σειρήνες.
06:27
Αναγκαστική προσγείωση δύο αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Λάρνακας.
06:23
Άνοιξε για τα άτομα ηλικίας 25 και 26 ετών η Πύλη Εμβολιασμού.
06:21
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαϊου.
06:18
11 Μαΐου
Η Σλοβακία αναστέλλει χορήγηση 1ης δόσης AstraZeneca, συνεχίζει με τη 2η
21:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand